Елексир на младостта: Защо ни е нужен колагенът и как

...
Елексир на младостта: Защо ни е нужен колагенът и как
Коментари Харесай

Елексир на младостта: Защо ни е нужен колагенът и как да си го набавим?


Елексир на младостта: Защо ни е необходим колагенът и по какъв начин да си го набавим? Колагенът, е най-обилният протеин в човешкото тяло и съставлява главната конструкция на кожата, косата, ноктите, сухожилията, ставите и други тъкани.

Този важен протеин играе основна роля за поддържане на здравето и младостта на кожата, запазване на сухожилията и ставите, както и възстановяване на здравето на косата и ноктите.
За какво ни е необходим колагена?

Колагенът осигурява еластичност и стегнатост на кожата. С възрастта равнищата на колаген понижават, което води до появяването на бръчки, изсушаване и загуба на разтегливост. Приемът на колаген може да усъвършенства кожния тип и да предотврати стареенето на кожата.

Колагенът, играе значима роля за здравето на сухожилията и ставите, като ги поддържа гъвкави и постоянни. Приемът на колаген може да помогне при ставни болки и проблеми със сухожилията, написа dnes.bg.

Колагенът, подпомага растежа на косата и здравето на ноктите. При дефицит на колаген, косата може да стане по-тънка и склонна към раздробяване, а ноктите – нежни.

Колагенът, е значим за здравето на мускулите и може да подкрепи за постигането на по-добри резултати в тренировките.

Колагенът е значим за здравето на червата и може да помогне при проблеми като синдром на раздразненото черво (IBS) и леки храносмилателни проблеми.

Колагенът може да се приема посредством храна и добавки.

Някои храни, като пилешки, телешки, свински и рибен бульон, съдържат натурален колаген.

Някои хора настояват, че морският колаген е един от най-лесно усвоимите.

Въпреки че яйцата не съдържат съединителна тъкан, както доста други скотски артикули, белтъците имат огромни количества пролин, една от аминокиселините, нужни за производството на колаген.

Чесънът може да добави повече от просто усет към вашите пържени картофи и ястия с паста. Това също може да увеличи производството на колаген. Чесънът е с високо наличие на сяра, което е микроелемент, който оказва помощ за синтезирането и предотвратяването на разграждането на колаген.

Всички знаем, че листните зеленчуци са основен състезател в здравословната диета. Както се оказва, те могат да предложат и естетически преимущества. Спанакът, кейлът, манголдът и другите зелени салати получават цвета си от хлорофила, прочут със своите антиоксидантни свойства. Някои изследвания демонстрират, че потреблението на хлорофил усилва производството на колаген в кожата.

Друг вид е приемът на колагенови добавки, които се оферират в разнообразни форми – таблетки, капсули, прахуляк или течност.

Важно е да се обърне внимание на качеството на колагеновите добавки и да се съветва с медицински специалист преди началото на приема. Както и при всяка добавка, дозата и метода на банкет би трябвало да се придържат към рекомендациите на производителя и експерта.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР