Екзотичното растение кава кава се среща на някои тихоокеански острови

...
Екзотичното растение кава кава се среща на някои тихоокеански острови
Коментари Харесай

Преборете стреса с Кава Кава

Екзотичното растение кава кава се среща на някои тихоокеански острови в Тихия океан, главно в тропическа Полинезия. То съставлява малко дърво, по-известно със своето латинско название - Macropiper excelsum.

Кава кава се употребява от локалните поданици за ритуали и церемонии. Употребата му може да докара от замайване до еуфория. Учени от Австралия обаче откриха още една негова функционалност. Те са потвърдили, че дестилат от кава кава може да лекува стрес и тревога.

Жълтите сладки плодове на кава кава се употребяват като диуретици. Семената му пък са близки до черния пипер и постоянно се употребяват като фалшификация.

Растението се предлага сушено, в прахообразна форма или във тип на таблетки. Екстракт от листата и/или корените на кава кава се употребяват за проблеми с пикочния мехур, изгаряния, наблягане, за облекчение на болежка, в това число зъбобол. Той работи общо тонизиращо.

Най-активните съставки в кава кава са кавалактоните, съдържащи се в най-голяма степен в неговите корени.

 Кава Кава

Освен изброените му изгоди, с помощта на извършено изследване, се откри още една изгода от растението кава кава. Изследването е траяло шест месеца. В него присъединяване са взели 75 души.

При 26 % от тях признаците на стрес и напрежение доста се намалили след края на опита. Това създателите на проучването си изясняват със съдържащи се в кава кава химикали, имащи способността да понижават възприятието за тревога. Техните дейни съставки се оказали сходни с тези при други лекарствени средства, служещи за утешение при пристъпи на суматоха.

Резултатите от изследването потвърждават, че кава кава е един безвреден и ефикасен метод човек да се оправи с тревогата и нервното напрежение.

Най-добре е билката да се приема преди лягане. Действието ѝ трае към 9 часа. Тя способства положителния сън и ползотворната отмора.

Изследванията са извършени за удостоверение на предходни данни, показващи позитивното въздействие, което кава кава има върху душeвността на човек.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР