Еквадорското правителство разследва публикуването на личните данни на милиони граждани

...
Еквадорското правителство разследва публикуването на личните данни на милиони граждани
Коментари Харесай

Изтекоха личните данни на почти цялото население на Еквадор

Еквадорското държавно управление проверява публикуването на персоналните данни на милиони жители в интернет. Около 20 милиона души, множеството от Еквадор, от които 7 милиона деца, са изложили данните си от негарантиран сървър, ръководен от еквадорска компания за маркетинг и разбори, оповестява компанията за интернет сигурност vpnMentor, представена от CNBC.

Според министъра на телекомуникациите Андрес Мичелена данните са били събрани от частна компания при ръководството на предходния президент Рафаел Кореа . Мичелена добави, че в тази ситуация са забъркани чиновници на националната осведомителна система.

Населението на Еквадор е почти 16,5 милиона души, което значи, че цялото население би могло да бъде наранено от нарушаването. От прокуратурата в Еквадор прецизираха, че евентуално са наранени и данни на към този момент умряли жители, по тази причина цифрата е 20 милиона души.

Все още не се знае тъкмо какъв брой хора са били наранени от приключването на данни, само че се счита, че приключването включва цялостни имена, дати на раждане, номера на персонални карти, данъчни идентификационни номера, информация за работа, имена на членове на фамилията и други.

Течът бил открит за първи път, когато компанията vpnMentor правила обикновен план по-рано този месец. От компанията за интернет сигурност обявиха, че са наблюдавали нарушаването до негарантиран сървър, основан в Маями, Флорида, който наподобява е благосъстоятелност на еквадорската компания за разбор на данни Novaestrat. „ След като данните са изложени на света, те не могат да бъдат анулирани “, се споделя в отчета.

Съобщава се, че нарушаването е отстранено на 11 септември, „ само че информацията може към този момент да е в ръцете на злонамерени страни “, предизвестява още компанията за киберсигурност. Интересно е, че vpnMentor даже е намерил персонална информация, обвързвана с създателя на WikiLeaks Джулиан Асанж. Асанж получи политическо леговище от Еквадор през 2012 година и обитава в еквадорското посолство в Лондон до април тази година.

В отговор на приключването на данни управляващите в Еквадор са претърсили дома на Уилям Роберто, шеф на Novaestrat, откъдето са иззели електронно съоръжение и компютри.

Според известията президентът на Еквадор Ленин Морено е декларирал, че ще вкара законодателство, с цел да подсигурява по-голяма сигурност на данните като мярка против нарушаването. Еквадор няма закон за отбрана на персоналните данни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР