Еквадорският катерач Ричард Карапас спечели 14-ия етап на колоездачната Обиколка

...
Еквадорският катерач Ричард Карапас спечели 14-ия етап на колоездачната Обиколка
Коментари Харесай

Ричард Карапас спечели 14-ия етап на Обиколката на Испания

Еквадорският катерач Ричард Карапас завоюва 14-ия стадий на колоездачната Обиколка на Испания, приключила на връх Пандела в Андалусия.

Словенецът Примож Роглич пък смъкна разликата от водача Ремко Евенепул с 48 секунди. Карапас даде печеливщо време от 4:09.27 часа.

Карапас устоя на офанзивите на Роглич и Мигел Анхел Лопес, като резервира преднината си от 8 секунди. " На финала знаех, че това ще е сложен и значим стадий. Искахме да повторим това, което направихме в 12-ия стадий. Проучих доста добре изкачването. Това ми дава огромна убеденост отсега нататък ", сподели Карапас.

Това е негова втора победа на Вуелтата, като първата бе преди два дни на връх Пенас Бланкас.

22-годишният белгиец Ремко Евенепул отстъпи първото място, откакто остана самичък при изкачването, лишен от наличието на своя съотборник Жулиан Алафилип, който в сряда стана жертва на рухване " без последици ". Така белгиецът не съумя да последва офанзивата на Роглич 4 километра преди финала. 

" Днес не усещах добре краката си. Не съумях да натисна, откакто Роглич потегли. Имам още задатък в класирането, уповавам се това да бе най-лошият ми ден от тези три седмици ", сподели Евенепул.

Осем дни откакто облече алената фланелка, той отстъпи 48 секунди на Примож Роглич и 20 секунди на Енрик Мас.

Белгиецът към този момент има единствено 1 минута и 49 секунди задатък пред трикратния първенец от Словения, както и 2 минути и 43 секунди пред испанеца.

В неделя следва кралският стадий на това издание на надпреварата с край на връх Оя да ла Мора на 2500 метра надморска височина с нанагорнище от 19,3 километра на 7,8% междинен надолнище.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР