Еквадор все по-близо до Мондиал 2022 след равенство в Перу

...
Отборът на Еквадор направи нова важна крачка към класиране за
Коментари Харесай

Отборът на Еквадор направи нова важна крачка към класиране за финалите на Световното първенство по футбол след равенство 1:1 при гостуването си на Перу в квалификациите в зона Южна Америка. На "Естадио Насионал" в Лима един срещу друг се изправиха два тима, конкуриращи се за местата, носещи директно класиране за Мондиала, но Еквадор може да са по-доволни от поделените точки, заради по-добрата си позиция в класирането.

Гостите започнаха отлично двубоя и поведоха в резултата още във втората минута чрез Михаел Естрада, но домакините натиснаха в търсене на обрат и успяха да изравнят в 69-та минута с гол на резервата Едисон Флорес. Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо се появи в игра за Еквадор в 81-та минута.

След това равенство Еквадор остава на трето място в класирането с 25 точки, три повече от четвъртия Уругвай, докато Перу е на пета позиция с актив от 21 точки. Първите четири отбора в крайното класиране се класират за Мондиал 2022, а петият ще играе бараж с отбор от зона Азия. Това означава, че Еквадор се нужда от още една победа в оставащите си два мача Парагвай и Аржентина, за да си осигури място на финалите в Катар.

Все по-вероятно изглежда, че Колумбия ще пропусне Световното първенство. Тази нощ колумбийците загубиха гостуването си на Аржентина с 0:1 и се смъкнаха до седмо място със 17 точки, четири по-малко от Перу. Двукратните световни шампиони Уругвай не сбъркаха при домакинството си на Венецуела е записаха много важна победа с 4:1. Родриго Бентанкур, Даниел де Арашаета, Единсон Кавани и Луис Суарес вкараха головете за Уругвай, които държат съдбата си в собствени ръце и ако вземат домакинството си на Перу на 24 март, ще са много близо до финалите.

Чили също запази своите шансове, след като победи Боливия с 3:2 като гост и се изкачи до шеста позиция с 19 точки. В другия мач от тази нощ Бразилия разби Парагвай с 4:0 у дома с голове на Коутиньо, Рафиня, Антони и Родриго. Бразилия и Аржентина са сигурни за първите две места и вече се класираха за Мондиала.

Последните мачове в зона КОНМЕБОЛ ще се изиграят на 24 и 29 март. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР