Екстремно високите температури доведоха до рекорден товар на електроенергийната система,

...
Екстремно високите температури доведоха до рекорден товар на електроенергийната система,
Коментари Харесай

Жегата доведе до претоварване на електроенергийната система

Екстремно високите температури доведоха до рекорден товар на електроенергийната система, оповестиха от Електроенергийния систематичен оператор /ЕСО/. Регистриран е растеж от 11 на 100 в електропотреблението на страната, съпоставено с дните сред 19 и 25 юли.

На 29 юли товарът на електроенергийната система в 14.00 часа е достигнал стойности от 5123 MW. Това е 6-годишен връх, преизпълнен записания на 30 юли 2015 година товар от 5070 MW в пиковия следобеден час. В часовете сред 13 и 20 часа на 29 юли товарът на електропреносната мрежа остана на равнища от над 5000 MW. Електропотреблението (без помпи в ПАВЕЦ) в деня от поредицата с рекордно високи температури беше 106 990 MWh. Това е растеж от 11 % по отношение на миналата седмица.
 Август ще ни предложи от 13 до 43 градуса Август ще ни предложи от 13 до 43 градуса
Тази година през август се чака междинните температури да бъдат над нормата, която за равнините е сред 21° и 24°, за високите...

Рекордното електропотребление се обезпечава главно от генерацията на двата блока на АЕЦ " Козлодуй " и кондензационните Топлоелектрическа централа, допълват от ЕСО.

Въпреки настоящата ремонтна стратегия при генериращите мощности, електроенергийната система работи обикновено и разполага с задоволително аварийни мощности, с цел да посрещне безпроблемно нарасналото електропотребление в страната вследствие на рисково високите температури.

Прогнозата за идващите дни, когато температурите ще запазят високите си стойности, е товарът в електропреносната мрежа в пиковите следобедни часове да се движи към 4700 MW през почивните дни и към 5000 MW през работните дни, показват още от ЕСО.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР