Екстремно горещо бе времето на много места днес. В Русе

...
Екстремно горещо бе времето на много места днес. В Русе
Коментари Харесай

Облаци на много места в понеделник

Екстремно горещо бе времето на доста места през днешния ден. В Русе бяха регистрирани 42 градуса, в Сандански и Свищов - 40.

През нощта ще има краткотрайни нараствания на облачността и валежи, основно в Североизточна България.

Утре ще е най-вече слънчево. Още преди обяд над Източна България, а следобяд и над планините ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали временен дъжд, допустимо е и да прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър, от север-североизток.

Дневните температурите ще се намалят, спрямо през днешния ден, само че ще остане все по този начин горещо, с оптимални стойности сред 32° и 37°, в София към 31°.

По Черноморието на следващия ден облачността ще е променлива, след обяд по северното крайбрежие ще има краткотрайни валежи. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде едва.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд. Вятърът ще е сдържан от североизток, по най-високите елементи – от северозапад.

Максималните температури в курортите ще са от 19° на Алеко, 25-26° в Боровец и Пампорово до 30° в Банско.

Времето в Европа - Валежи от дъжд се чакат на Британските острови, Скандинавския полуостров и Дания. Слънчево ще бъде над останалата, по-голяма част от континента, като слаби валежи ще има единствено в обособени региони на Пиренейския полуостров и в Западна Европа.

През идващите дни температурите ще се покачат с 2-3 градуса и в средата на седмицата оптималните ще са сред 34° и 39°. Времето ще бъде слънчево, със следобедни валежи тук-там в сряда и чевтъртък. Възможни са и гръмотевици
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР