Екстремна жега, отменени полети, хаос по пътищата – лятото премина

...
Екстремна жега, отменени полети, хаос по пътищата – лятото премина
Коментари Харесай

Сезонът на почивките свършва. Ето как да планирате следващите още сега

Екстремна горещина, анулирани полети, безпорядък по пътищата – лятото мина под знака на тези трендове, а през днешния ден множеството хора към този момент се връщат на работа с мисълта за нормалните си отговорности.

Макар че за някои наподобява необичайно, тъкмо в този момент е идеалното време да планирате идната си отмора, написа Euronews.

Може да извършите това с платформата за образуване на пътувания Kayak, която преди малко пусна нов инструмент за обмисляне. Използвайки информация за цените на полетите, хотелите, времето и натовареността на дестинацията, той планува идеалното време на годината за вашето пътешестване.

Euronews организира опит с технологията, с цел да разбере по кое време е най-подходящото време за пътешестване до някои от най-популярните дестинации в Европа. Началната точка е Международното летище в Амстердам.

Пролет в приказна Хърватия

Хърватия стана най-новия член на европейската Шенгенска зона за свободно придвижване и това докара до рекорден туристически сезон в страната.

През дейния летен сезон междинните температури бяха към 20 градуса, само че топлото време стартира още напролет.

През март се оферират най-евтините полети от летище Шипхол до две от най-популярните дестинации: Сплит и Дубровник.

Според Kayak междинната цена на полетите до Сплит през март е 135 евро - тя пада до 123 евро, в случай че пътувате през последната седмица на месеца. За Дубровник междинната цена е 145 евро, като последната седмица на март предлага по-ниска цена от 132 евро.

Бумът на пътуванията значи и по-големи тълпи от хора, само че и в двата хърватски града нормално броят на посетителите през март е един от най-ниските.

Настаняването в Дубровник ще ви коства към 110 евро на вечер в работен ден и 123 евро през уикенда. Малко по-евтино е да отседнете в Сплит - приблизително 105 евро на вечер в работен ден и 116 евро през уикенда.

С парите, които спестявате от пътуването отвън сезона, можете да посетите и двата хърватски града в границите на една отмора.

Мразовит февруари в горещия темп на Барселона

Според Kayak февруари е най-хубавото време за отмора в Барселона.

Този постоянно претъпкан от туристи град се посещава от по-малко хора през първите два месеца на годината, само че цените на самолетните билети през януари са по-скъпи.

През февруари полетът от Амстердам до Барселона коства към 104 евро, само че може да падне до 95 евро, в случай че изберете верните дати. През 2024 година тъкмо тези дати ще бъдат от 6 до 12 февруари и калкулаторът предлага да резервирате преди края на октомври, с цел да си осигурите тези цени.

Времето обаче не е изключително удобно, защото температурите са към 10°C. Но в случай че сте добре облечени, има на какво да се насладите и няма да ви се постанова да го споделяте с толкоз доста туристи.

Средната цена на нощувка в хотел е 170 евро през делничните дни и 188 евро през уикендите.

Един нехарактерен ноември в Кипър

Кипър е прочут със своите бели пясъчни плажове и кристално чисти води. Но през последните години островът страда от несъразмерен туризъм поради красивите си морски пейзажи.

Kayak предлага ноември като най-хубавия месец за пътешестване. Цените на самолетните билети от Шипхол до интернационалното летище Ларнака са по-ниски от междинните, температурите към момента са към 17°C и ще пропуснете най-натоварените месеци юли и август.

Тази година се предлага да пътувате от 8 до 14 ноември, когато полетите костват към 140 евро, а цените на хотелите в Ларнака са към 85 евро на вечер.

Акрополът без горещина е задача допустима през март

Това лято Гърция записва вълна от рекордни горещини.

В Атина работното време на Акропола беше лимитирано в най-горещите часове на деня, с цел да се обезпечи сигурността на туристите.

Ако желаете да посетите града, когато времето е малко по-хладно, март може да е най-подходящ за това. Според Kayak цените на самолетните билети са по-ниски от нормалните, температурите са приблизително 12°C и посетителите са по-малко, в сравнение с в друго време на годината.

Цената на самолетните билети от Шипхол през този месец е приблизително 160 евро, само че при пътешестване от 20 до 26 март може да падне до 146 евро.

Що се отнася до настаняването в гръцката столица, междинната цена на нощувка през делничните дни е 97 евро, а през уикендите – 110 евро.

Ако желаете сами да планирате почивката си, ето по какъв начин се употребява технологията.

Първо, би трябвало да въведете начално летище, последна дестинация и продължителността на пътуването си. След това инструментът ще ви уточни най-подходящия месец за посещаване с подробна информация за цените на полетите и хотелите, междинното време и броя на посетителите.

След като сте избрали месеца, можете да разгледате по-подробно цените на полетите в избрани дни. Той ще ви покаже кои дати са най-евтини спрямо останалата част от годината.

След като изберете датите, ще ви посъветва по кое време би трябвало да извършите резервация, с цел да си осигурите най-ниски цени на хотели и полети.

Някои дестинации си заслужават риска да изчакате за предложения в последната минута, добавя Euronews.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР