Екстремистките групи Граждани на райха и Суверенни в Германия бързо

...
Екстремистките групи Граждани на райха и Суверенни в Германия бързо
Коментари Харесай

Германски екстремисти са готови на насилие, съобщава доклад на разузнаването

Екстремистките групи " Граждани на райха " и " Суверенни " в Германия бързо се разрастват и членовете им са подготвени да извършат " най-сериозни актове на принуждение ", написа вестник " Билд ", представен от ДПА.

Тези групи не признават властта и сегашната система на ръководство. Те нямат единна конструкция и разнообразни групировки употребяват имената, въпреки да нямат общи възгледи.

Сега в тях са дейни към 16 500 души, а през 2016 година те са били 12 800, написа " Билд ", като се базира на отчет, който ще бъде показан през днешния ден от министъра на вътрешните работи Хорст Зеехофер и шефа на вътрешното разузнаване Ханс-Георг Маасен.

Три четвърти от хората в това придвижване са мъже на възраст към 40 години. 900 са десни екстремисти, каквито 2016 година са били 800.

Според отчета на разузнаването придвижването е войнствено и има " висок афинитет към оръжията ". И двете групи - " Граждани на райха " и " Суверени " са подготвени да употребяват оръжията си за най-сериозни актове на принуждение, се показва в отчета. Затова Службата за вътрешна сигурност слага тези групи в категорията " антиправителствени и екстремистки ", прибавя ДПА, като цитира " Билд ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР