Екстремен скок с парашут от покрива на блок в столицата.

...
Екстремен скок с парашут от покрива на блок в столицата.
Коментари Харесай

Трима мъже скочиха с парашут от покрива на 20-етажен блок в София

Екстремен скок с парашут от покрива на блок в столицата. Кадрите се споделят в обществените мрежи. Оказва се в действителност не един, а трима мъже са скочили от 20-тия етаж, практикувайки рисковия спорт бейс джъмпинг, съобщи bTV.

 

Според специалисти - по този начин те са рискували както своя живот, по този начин и на инцидентно минаващите хора. На летище Ихтиман всеки ден под погледна на специалисти вършат скокове от самолети. За тази цел обаче се употребяват специфични раници, в които има 2 парашута. Височината обаче е в пъти по-голяма, с цел да е несъмнено, че парашутът ще има време да се отвори.

 

Посред бял ден и макар засиления трафик незнаен мъж скача от покрива на блок. Секунди по-късно - отваря се парашут. Мъжете са скочили от покрива на този 20-етажен блок. Приземили са се в тези тревни площи на метър от улицата. 

 

Хората, които живеят в блока споделят, че организацията е траяла с месеци. Нашият екип потърси мъжете за коментар. Днес те отхвърлиха. По техни думи, тъй като дейностите им не се водят противозаконни, а в случай че се провокира огромен интерес, това може да се промени. Оказва се самите те при започване на годината са разгласили и други видеа по какъв начин скачат от покрива на същия блок.

 

Парашутният инструктор Христо Киликчиев дефинира дейностите им като рискови и безотговорни.

 

„ Опасността от ниски скокове е доста по-голяма. Нямаш време за реакция, не можеш да определиш дали парашутът няма да се завърти и удари в блока. Помислете за околните си преди да предприемете тази стъпка. Кой ще им каже „ синът ви скочи от блок и почина “, съобщи той.

 

Допълва и че в случай че човек търси адреналин, няма потребност да рискува живота си. И разграничава парашутизма от по този начин наречения бейс джъмпинг.

 

„ Тук се скача от 4200 метра. Парашутизът, и това в действителност е разликата, има правила. Нашите парашути са създадени от сертифицирани призводители. Имаме 2 парашута и електронно устройство за сигурност,  което единствено отваря парашута в случай че парашутистът самичък не е съумял “, сподели той и добави, че при по този начин наречения бейс джъмпинг, където всеки самичък без да пита скача с парашут поради адреналин... единствено през 2015-та починалите са над 250.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР