Екстрадицията на сочения за убиец на 24-годишния Димитър Малинов от

...
Екстрадицията на сочения за убиец на 24-годишния Димитър Малинов от
Коментари Харесай

Екстрадицията на сочения за убиец на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица е потвърдена от датските власти

Екстрадицията на посочения за палач на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица е доказана на първа инстанция от управляващите в Дания. Докато обаче не стане ясно дали решението на магистратите от скандинавската страна няма да бъде обжалвано,не може да се предвижда по кое време упрекнатият в тежкото закононарушение Рангел Бизюрев ще бъде разпитан от българските управляващи.

Това стана ясно по време на правосъдното съвещание през днешния ден против двамата близнаци Борислав и Валентин Динкови, упрекнати в укривателство на Бизюрев. 19-годишните братя остават в ареста, макар настояванията на юристът им за по-лека мярка. Съдът насрочи нова дата за процеса тъкмо след месец.

Близки и другари на убития юноша стачкуваха пред Съдебната палата в Пловдив с претенции делото през днешния ден да не стартира преди да бъде разпитан Бизюрев, който беше арестуван в Дания, откакто 4 месеца се укриваше, а за ареста му беше издадена европейска заповед.

Роднините на Димитър, който беше открит заровен под купчина със строителни боклуци седем дни след изгубването си в края на юли, не престават да упорстват обвиняването на близнаците да бъде променено в съучастничество. Те посрещнаха двамата братя в съда с крясъци „ Убийци “.

Припомням, че показанията на 19-годишните братя се разминават – единият отхвърля да е обвързван с закононарушението, а другият разкрива ролята им да пазят да не пристигна някой, до момента в който Рангел е заривал в ров тялото на 24-годишния Митко.

Рангел Бизюрев бе арестуван в провинциално градче в Кралство Дания, където е работил като мияч на стъкла. Той е обитавал в няколко страни по време на укриването си. Преди Дания е бил и в Германия.

Физическите му белези не са изменени, разполагал е с подправени документи за идентичност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР