Екстра Нина е едно от първите имена в попфолка. За

...
Екстра Нина е едно от първите имена в попфолка. За
Коментари Харесай

Екстра Нина: Издържам се само от музика

Екстра Нина е едно от първите имена в попфолка. За малко време тя завладя музикалния пазар и се трансформира в емблема на най-комерсиалния род. Сътрудничеството с „ Пайнер “ донесе голям триумф, но преди години изненадващо тя напуща димитровградската компания. Сега, когато е още веднъж в редиците на " Пайнер ", стартира да възстановява позициите си. 

Говори се, че връзката ви с Адил не е единствено другарска. Какво ви свързва с турския реализатор?

- Свързва ни огромно другарство. Той ми е сериозна опора в Истанбул, а значително и аз съм му опора. Не ми беше елементарно, когато започнах работа в Турция, бях много неориентирана, само че бързо влязох в час. Нещо повече, точно Адил ме насърчи да се завърна на българската музикална сцена, казвайки, че не трябва да отнемам почитателите от наличието си. Много съм му признателна за препоръките и поддръжката през последните 5 години. 

Защо избрахте точно Кристис да запишете дуетни песни?

- Взаимно се избрахме. Той ми писа във Facebook, а аз го видях с няколко месеца забавяне. Беше ми предложил да създадем една ария, която в това време към този момент беше записал самичък. Хареса ми като глас и визия и му предложих песента " Мистър Президент ", която подготвях, само че ми звучеше незавършено без мъжки вокал. Всичко потегли като на смешка, пък взе, че стана съществено, към този момент имаме три дуета. 

Вие бяхте измежду знаковите реализатори в попфолка, но внезапно изчезнахте от сцената. С какво се занимавахте през това време?

- Отсъствах към три години от България,  изнасях концерти в Турция и от време на време в европейски градове пред български общности. Никога не съм се издържала от друго, с изключение на от музика. Така ще бъде и отсега нататък. 

Какво мислите за новите имена в попфолка?

- То май нови имена няма. Напоследък са придобили известност сътрудници, които познавам от по-отдавна, само че не бе настъпил техният звезден момент. Радвам се, че в този момент някои надарени сътрудници берат плодовете на труда си. Ала би било добре за жанра да има повече нови имена. Преди всяка година се показваха доста нови реализатори, част от тях се задържаха, други изчезваха от небосклона, само че точно това прави конкуренцията - тя е градивна и стимулираща.   

Има ли същинско другарство в лекия род?

- Смятам, че да. Няма по какъв начин да поддържаме постоянно  близки връзки, тъй като сме доста ангажирани. Всяка от нас бърза нанякъде, само че има няколко колежки, с които и години да не сме разговаряли, като че ли нищо не се е случило. Говорим си като остарели другари. Казват, че това е същинското другарство.   

Обмисляте ли трио с Кристис и сестра ви - Цветелина?

- Засега не. Малко ми е мъчно да си го показва, само че за какво да не стане. Всичко опира до концепция и мощна ария. 

С Кристис смятате да „ атакувате " испанската сцена. Работите ли  към този момент в тази посока?

- Кристис и музикалният му продуцент разпоредиха на испанска текстописка да напише текст по дуета ни " Мистър Президент ". Ако ни хареса резултатът, ще го запишем. Аз съм отворена за всевъзможни опити. Още преди 15 години записах ария на френски за революционния за времето етноалбум " Деветият детайл ", без въобще да приказвам езика. В моя ария съм пяла и на съветски, имам дуети с Бобан Здравкович на сръбски. Едва ли испанският ще ме затрудни.

Какво да чакаме от Екстра Нина?

- Очаквайте екстра качество (смее се). 3-4 песни с видеоклипове в попфолка и фолклорен албум през 2018-а.

Имате ли обичани реализатори, идоли или такива, от които се
учите?
 

- Възхищавам се на доста локални и интернационалните звезди, само че чак кумир не мога да нарека никого. Не се изучавам и не имитирам, само че черпя ентусиазъм по-скоро от характерите им, тъй като сцената изисква дисциплинираност и отговорност.

Твърдо ли смятате да се придържате към жанра на попфолка и народното  пеене?  

- Неведнъж съм доказвала, че мога да опитвам, даже от време на време това е било в мой ущърб, тъй като не съм била задоволително комерсиална. Смесвала съм стилове още в края на 90-те години, когато нашумях. Сега ми се желае да съм съвременна, настояща, само че и непредсказуема.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР