Екстенисистката Елена Пампулова-Бергоми, която издъхна преди броени дни в Швейцария,

...
Екстенисистката Елена Пампулова-Бергоми, която издъхна преди броени дни в Швейцария,
Коментари Харесай

Брендо ли видя сметката на Елена Пампулова?

Екстенисистката Елена Пампулова-Бергоми, която издъхна преди броени дни в Швейцария, където живя десетилетия, е била отровена по поръчка на Евелин Банев – Брендо, настояват околните й.

 

Повод за тази им версия става мистериозното й пътешестване до Дубай, на което работещата като финансов съветник нашенка се отправила като на пожар малко преди кончината си. От там се върнала очевидно обезпокоена и отказвала да приказва какво е правила и с кого се е срещала.

 

Само няколко седмици по-късно при следващия й обзор в болничното заведение излиза наяве, че онкологичното й заболяване, което до оня миг било овладяно, прогресира още веднъж. Ракът съумява да я повали безусловно в границите на няколко дни.

Макар на фона на цялата тази картина да звучи неуместно, родни криминалисти означават, че има претекст за вероятно нападение. Поне, в случай че се има вяра на изказванията на приятелите й, че се канела да разкрие пред швейцарските управляващи нови детайлности къде са скрити стотиците милиони евро наркопечалби на Банев, които тя и сътрудниците й в банка „ Креди Суис “, са изпрали в предишното.

 

По време на делото, Пампулова мълчала като риба. Имала опция да се поправи и след края на процеса против нея, в случай че и против нея не са открити нови улики и тя да е принудена да приказва, с цел да отърве пандиза.

Делото против Брендо в Швейцария към момента се води висящо поради отхвърли на украинските управляващи да го екстрадират през 2021 година

 

Междувременно излиза наяве, че през последните 2 години, Брендо е обвързван с най-малко три поръчкови убийства в България.

Към момента швейцарските управляващи не са оповестили, че проверяват непозната интервенция в гибелта на Пампулова. Българските им сътрудници също не имат вяра да става дума за някаква голяма интрига. Те имат напълно просто пояснение – терзанията към делото за пране на пари от наркотрафик може да са отключили още веднъж онкологичното заболяване на банкерката.

 

Макар, че се отърва с двугодишна условна присъда, магистратите подредиха Пампулова да заплати санкция в размер на 2 млн. $ – сума, която мъчно би могла да си разреши.

Самото следствие и последвалото дело за пране на над 140 млн. швейцарски франка лишиха близо 15 години. В него главните настоящи лица, наред с Евелин Банев Брендо, е и Елена Пампулова.

 

Сред първите й клиенти в „ Креди Суис “, са някогашният герой и треньор Георги Караманлиев, както и съгражданинът му Евелин Банев – Брендо. Последвалото следствие потвърждава, че Караманлиев работи за Кокаиновия крал, с който са другари и съученици от Тополовград. След консултация с банковите шефове, Пампулова намира позволение на казуса на двамата клиенти – имали голямо количество пари в брой, само че не можели да ги подават в банка поради необоснован генезис. Така към банката потичат постоянни доставки на натъпкани с пачки евро куфари.

 

Пратките идват в интервала 2004-2008 година от Испания по канал, проведен от Караманлиев, а милионите са облагите на Брендо от трафик на десетките тонове кокаин към Европа. При множеството доставки Пампулова посреща куриерите персонално и дружно носят чантата с милиони към банковия салон. От доказателствата по делото излиза наяве, че тя е приела 19 млн. евро. Отделно тя и сътрудниците й са основали скица, при която посредством фиктивни заеми сред офшорни компании и покупки на недвижими парцели са препрани над 140 млн. Част от парите по-късно стигат и до България и биват употребявани за строителство на десетки жилищни комплекси, хотели или офис здания.

 

Твърди се, че дясната ръка на Брендо – Константин Дишлиев е убит, откакто опитал да открадне част от милионите, подадени в Швейцария.

Смята се, че измежду жертвите на Кокаиновия крал е и Иван Тодоров – Доктора. Очевидно швейцарските ченгета знаят доста повече от българските си сътрудници, за които убийството на Доктора и до през днешния ден се води неразкрито.

 

Делото против Брендо е оставено на изчакване до ареста му или екстрадиция в Швейцария. Твърди се, че в британската страна има следствие и против близкия до Банев – Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа. Той също е считан от тамошните прокурори за част от перачницата, само че досега няма информация да се е изправял пред съда

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Елена Пампулова-Бергоми Евелин Банев-Брендо Георги Караманлиев „ Креди Суис “ Константин Дишлиев Иван Тодоров-Доктора
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР