Експолицаят Венцислав Караджов, обвинен в убийството на родителите му Цветан

...
Експолицаят Венцислав Караджов, обвинен в убийството на родителите му Цветан
Коментари Харесай

Само в Марица: Експолицаят Караджов обясни защо не може да...

Експолицаят Венцислав Караджов, упрекнат в убийството на родителите му Цветан и Божура през 2016 година, се изправи за следващ път пред магистратите. На правосъдното съвещание през днешния ден бяха осъществени разпити на последните движимости лица, изготвили експертизи по делото. Повечето от тях бяха от Националния институт по криминалистика в София.

Стартът бе даден с балистичната експертиза. Специалистът Петков трябваше да отговори дали откритите патрони съответстват с такива от остарял случай. Такова съвпадане няма до 25 октомври тази година, а в случай че имаше, юяха да бъдат известени службите, безапелационен бе той. Представителите на прокуратурата и отбраната на Караджов нямаха въпроси по заключението.

Резултатите от ДНК експертизата показа вещото лице Иванова. В нейното умозаключение се твърди, че по откритите железен лост, вид кози край, и синджири, е открита примес от генетичен материал, който е от най-малко две лица, евентуално и повече. Смесите от ДНК по металния лост и по синджирите са разнообразни. Защитникът на Караджов, адв. Зоя Тошкова попипа дали и какви външни условия могат да повлияят върху качеството на генетичния материал. Отговорът бе, че ДНК се въздейства от слънчева светлина, влага, дали има бактериално влияние и така нататък " Ако няма външни въздействия, в идеални условия ДНК е относително постоянна молекула, може да се резервира с години ", уточни специалистът.

Вещо лице Рангелова пък уточни резултатите от експертизата на власинки и косми, открити на мястото на престъплението. Става въпрос за примес от власинки със инцидентен темперамент. " Представляват снопче от разнодорни по тип и цвят нишки, в това число голям брой косми ", сподели тя.

Двама пък показаха и потвърдиха резултатите от направената компютърна експертиза. Тя трябваше да даде отговор дали има цялостно сходство сред записите, снети на диск и предадени на следствието от Второ районно управление (на МВР), и на хард диска на самия компютър в районното. " На всички записи има цялостно сходство. Само на компютъра в районното има директория, озаглавена " фотоси засечки ". Тя съдържа 44 фотоси от видеозаписи на две от камерите. Не съм открил операции ", безапелационни бяха движимостите лица.

Последни бяха тройно здравната експертиза, направена от Спасов, Балтов и Црънчев, както и сложна съдебномедицинска и балистична експертиза. " При Божура има 5 огнестрелни пострадвания и три при Цветан. Общо 8. При Цветан и трите проектила са открити в тялото. При Божура две от пострадванията имат вход и излаз, останалите проектили са единствено вход. Осем проектила, осем гилзи. Всичко излиза тъкмо ", сподели Спасов. Адв. Зоя Тошкова попита дали след първите изстрели през прозореца Божура е можела да се движи и да приказва. Отговорът беше позитивен - единият изстрел е бил в дясната гърда, а другият в меките тъкани на шията.

След чуването на движимостите лица, екпертизите на които към този момент са ясни от предното разглеждане на делото, бе дадена думата на експолицая Караджов. Той влезе в ролята на юрист и разпростра схема на въпросния парцел на ул. " София ", в който са убити родителите му и поради който се твърди, че се е стигнало до убийството. Подсъдимият стартира да изяснява по чертежа, че не е допустимо да е проникнал неусетно през задната част, както се твърди, след което да е направил изтезанието.

" Целият парцел, от всички страни, е заварден с високи огради, не по-малко от 2.20 м. ", уточни той и изясни, че в някои страни е с солидна тухлена ограда, от горната страна на която има подредени керемиди (само сложени, без закрепване), в други страни пък има остри шипове или бодлива тел. Предната част, с лице към улицата, е с железни порти и гараж, с височина към 2.20 м. Караджов изясни какво има на всеки ъгъл от парцела, както и защо се е употребил - че откъм гърба е имало нещо като ранчо, което родителите му засявали, че имало солиден курник, в който гледали кокошки и така нататък По думите му прилежащ парцел бил на негово име и на това на брачната половинка му, което към оня миг е бил гола поляна.

" В следствие има приложени скици за градеж на къща там. Това би трябвало ясно да приказва, че не стои въпрос за малоимотност и липса на място за живеене. Имам и вила ", разяснява Караджов и отвърна претекста, че е ибул родителите, с цел да вземе парцела и да живее в него.

" Едно навлизане от задна страна звучи доста условно и няма логическа аргументация за какво би трябвало да се извърши. Ако съм влезнал хипотетично откъм гърба, би трябвало да превъзмогвам три порти. Рискът е огромен, тъй като мога да бъда видян и чут. Освен това, няма по какъв начин да с епрескочи оградата там, без да се размести или бутне керемида ", уточни Караджов.

Той изясни, че парцелът е разграничен и всяко семейство е живяло в своя обособена част - той, брачната половинка му и детето начело, а възрастните - в задната част. " Поводът за това разделяне не бяха спорове. Отношенията ни бяха съвършени до 2012 година Разделението направихме поради кучетата, немски овчарки, които гледахме. Майка ми отглеждаше доста котки и кучетата ги гонеха. Поради това разделихме парцела и беше направено по този начин, че кучета и котки да нямат допир. Живеем там със фамилията ми от 1998 година. След това се преместихме, само че доста движимости останаха там. Поради това с еналагаше съвсем всекидневно вървене до парцела на ул. " София " съвсем всекидневно от мен или брачната половинка ми. Скандалите, които имах с родителите ми, постоянно са били в парцела, а не пред очевидци ", сподели експолицаят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР