Експлозията на прототипа на космическия кораб Starship в четвъртък е

...
Експлозията на прототипа на космическия кораб Starship в четвъртък е
Коментари Харесай

Разкриха причината за експлозията на прототипа на космическия кораб Starship

Експлозията на прототипа на галактическия транспортен съд Starship в четвъртък е станала по команда на чиновници на SpaceX заради проблеми с няколко системи за задвижване, оповестиха от компанията.

Slow mo video of liftoff from the tower

" Няколко мотора отхвърлиха по време на тестовия полет, имаше загуба на височина и начало на въртене. Беше дадена команда за преустановяване на (теста) ", споделя се в известието, оповестено на уеб страницата на SpaceX. Отбелязва се, че площадката за изстрелване в Бока Чико (щата Тексас) е била освободена авансово, покрайнината ще бъде затворена до петък.

Starship Liftoff

По-рано в четвъртък SpaceX извърши първото тестово изстрелване на ракета притежател, носеща първообраз на галактически транспортен съд Starship. Ракетата, достигнала височина от 38 км, стартира да се върти неконтролируемо към две минути и половина след изстрелването, след още една минута и половина последва детонация.

Водещите директното изъчване на уеб страницата на SpaceX означиха по-рано, че тестовото изстрелване ще се смята за сполучливо, в случай че ракетата се издигне от стартовата площадка. Както се чака, идващото пускане може да се състои след няколко месеца.

First fully integrated Starship lifting off for the first time!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР