Експлозия във военен завод в централния ирански град Исфахан е

...
Експлозия във военен завод в централния ирански град Исфахан е
Коментари Харесай

Атака с дрон причини взрив във военен завод в Иран

Експлозия във боен цех в централния ирански град Исфахан е била породена от офанзива с дрон, заяви иранската държавна осведомителна организация ИРНА, базирайки се на министерството на защитата. Иран и Израел от дълго време водят " война в сянка ", която включва секрети набези против ирански военни и нуклеарни уреди, отбелязва Асошиейтед прес. Агенцията, показва, че израелски публични представители рядко признават за интервенции, провеждани от секрети военни елементи на страната или от Мосад.
" Един от дроновете беше свален от противовъздушната защита, а другите два бяха хванати в защитителен капан и се взривиха. За благополучие, тази несполучлива офанзива не аргументи загуби на човешки живот и провокира незначителни вреди по покрива на цеха ", се показва в известието на министерството, в което се прецизира, че случаят е станал в 23.30 часа локално време.

По-рано организация ИРНА заяви, че във военния цех в град Исфахан се е чул мощен гърмеж. Агенцията цитира заместник-управителя на провинция Исфахан по въпросите не сигурността, който уточни, че при случая няма потърпевши.
Отделно иранската държавна телевизия заяви, че пожар е избухнал в петролна рафинерия в индустриална зона покрай северозападния град Табриз, съобщи Асошиейтед прес. Телевизията уточни, че аргументите към момента са незнайни и сподели фрагменти с пожарникари, които се пробват да потушат огъня.
Иран и Израел от дълго време водят " война в сянка ", която включва секрети набези против ирански военни и нуклеарни уреди, отбелязва организацията.

Миналата година Иран съобщи, че един инженер е бил погубен, а различен чиновник е бил ранен при неуточнен случай във военна и оръжейна база в Парчин покрай столицата Техеран. Министерството назова случая акцидент, без да даде повече детайлности.
В Парчин се намира военна база, в която Международната организация за атомна сила съобщи, че подозира, че Иран организира проби с взривни устройства, които биха могли да се употребяват в нуклеарни оръжия. 
През април 2021 година Иран упрекна Израел за офанзива против подземния му нуклеарен обект в Натанз, която повреди центрофугите му. Израел не пое отговорност за офанзивата, само че израелски медии всеобщо твърдяха, че страната е провела опустошителна хакерска атака, която е предизвикала прекъсване на тока в нуклеарното оборудване. Израелски публични представители рядко признават за интервенции, провеждани от секрети военни елементи на страната или от разследващата организация Мосад, отбелязва АП.
През 2020 година Иран упрекна Израел за комплицирана офанзива, при която беше погубен неговият водещ нуклеарен академик.
Иран постоянно е упорствал, че нуклеарната му стратегия е с чисто мирни цели. Разузнавателните служби на Съединени американски щати, западните страни и Международната организация за атомна сила настояват, че до 2003 година Иран е провеждал проведена стратегия за нуклеарни оръжия, припомня организацията.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
29 Яну 20233329 Яну 20235329 Яну 20237229 Яну 202310929 Яну 2023157928 Яну 20232955КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023294111 Яну 2023183728 Яну 2023114026 Яну 2023313
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР