Експлозия в ресторант в Северен Китай – най-малко един загинал

...
Експлозия в ресторант в Северен Китай – най-малко един загинал и 22 ранени

Снимка: Туитър

Коментари Харесай

Експлозия в ресторант в Северен Китай – най-малко един загинал и 22 ранени

Експлозия в ресторант в Северен Китай – минимум един умрял и 22 ранени. Експлозия, за която се счита, че е породена от приключване на газ в ресторант в северната китайска провинция Хъбей, умъртви минимум един човек и рани 22 други, съгласно първата, към момента предварителна, информация на управляващите, излъчена от китайската държавна телевизия.

„ В момента “ управляващите приказват за „ един умрял и 22 ранени “, оповестиха от мрежата за видеонаблюдение, като прецизираха, че детонацията в ресторанта, предлагащ главно пиле на грил, е приключване на газ. Магазинът е основан в село, принадлежащо към община Янгджиао, на към 50 километра източно от Пекин.

Експлозията, избухнала в 07:55 ч. (местно време), съвсем изцяло унищожи постройката, в която се намира ресторантът, и нанесе вреди на коли.

36 транспортни средства и 154 членове на службите за незабавна помощ са се втурнали към мястото на случая, сподели пожарната.

Инцидентите с съдбовен излаз са постоянно срещани в Китай заради слабото използване на разпоредбите за сигурност. Президентът Си Дзинпин издаде „ значими указания “ при започване на годината за понижаване на „ броя на произшествията “.

През февруари пожар в жилищна постройка умъртви 15 души в източния китайски град Нанкин. През януари минимум 39 души починаха, когато избухна пожар в търговски център в Xingyu (централен Китай). Само 5 дни по-рано пожар в общежитието на учебното заведение лиши живота на 13 възпитаници.

През юни детонация в ресторант умъртви 31 души и накара управляващите да стартират национална акция за осведомление.

 

Източник: AFP /Превод: SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР