Експлозия стресна Загреб​. Инцидентът е станал снощи в квартал "Ярун"

...
Експлозия стресна Загреб​. Инцидентът е станал снощи в квартал "Ярун"
Коментари Харесай

Украински дрон се разби в Хърватия

Експлозия стресна Загреб​. Инцидентът е станал нощес в квартал "Ярун " на хърватската столица

Експлозия край студентско общежитие в загребския квартал "Ярун " стресна жителите на хърватската столица нощес.

От Министерството на вътрешните работи оповестиха, че към 23:00 часа нощес са получени няколко сигнала от жители за експлозия, която последвала, откакто от небето паднал неидентифициран летящ обект. Инцидентът е станал край студентското общежитие "Степан Радич ", съобщи.

Веднага на място са изпратени десетки екипи на полицията, пожарната и Военна полиция. Открит е огромен кратер, а при оглед на региона са открити два парашута. От хърватското Министерство на вътрешните работи приканват жителите да не разгласяват фотоси и видеоклипове на разрушилия се летящ уред.

В обществените медии обаче за малко се появиха такива. Военни специалисти, представени от хърватските медии настояват, че се касае за украински разследващ дрон Ту-141 "Стриж ", който заради щета се е оказал в Хърватия.

"Обектът, който се разруши в Загреб, е разследващ дрон Ту-141 Стриж. Вероятно заради сериозна щета той е прелетял над Унгария и се е разрушил в Загреб. Наскоро беше оповестено, че Украйна е пуснала в употреба дронове от руската ера и доколкото знам, украинците са единствените в света, които употребяват дрона Ту-141 ", изясни пред хърватския "Дневник " Тайлър Рогоуей, специалист по военна авиация и редактор на портала War Zone.

Двата открити парашута са червено-бели. Единият от тях е открит в източната част на езерото Ярун в квартала.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР