Експлозия и пожар в нелегална петролна рафинерия в района на

...
Експлозия и пожар в нелегална петролна рафинерия в района на
Коментари Харесай

Взрив в нелегална петролна рафинерия в Нигерия, най-малко 37 са загинали

Експлозия и пожар в незаконна петролна рафинерия в региона на делтата на р. Нигер в Нигерия лиши живота на минимум 37 души, съобщи Ройтерс. Сред жертвите има и бременна жена, добавя Асошиейтед прес.

Взривът е избухнал през вчерашния ден в региона на Емохуа, в южния щат Ривър, където незаконните рафинерии са много публикувани. Местни поданици споделят, че броят на жертвите може да нарасне, тъй като доста от труповете са открити обгорели, а десетки хора са ранени.

Полицията удостовери за случая, само че не даде повече детайлности. Местни поданици споделиха, че множеството от жертвите са служащи в незаконната рафинерия в град Румучолу.

Работниците на обекта са преработвали нефт, взет от продънен водопровод, сподели локалният деятел Чима Авади и добави: " Когато взели плячката от пробития петролопровод, те я закарали до място, където готвят. Така е избухнал пожарът ". По думите на деятеля десетки хора са откарани в болница, съобщи Българска телеграфна агенция.

Експлозиите в локални рафинерии са постоянно събитие в богатия на нефт, само че заседнал в беднотия регион на делтата на р. Нигер, където множеството петролни съоръжения са обект на необятно публикувани обири на нефт, показва АП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР