Експлозиите на 9 август край Новофедоровка в Крим, където се

...
Експлозиите на 9 август край Новофедоровка в Крим, където се
Коментари Харесай

Британските военни: След взривовете в Крим Русия ще преразгледа заплахите

Експлозиите на 9 август край Новофедоровка в Крим, където се намира съветската военна база, доста са понижили опциите на военноморската авиация на Черноморския флот в района.

Такъв коментар прави Министерството на защитата на Обединеното кралство от тази заран.

И макар че първичната причина за детонациите към момента не е ясна, огромните облаци от пушек, които се виждат на фрагменти, снимани от очевидци, съвсем несъмнено са резултат от детонации в най-малко четири точки с муниции.

С известна сигурност може да се каже, че минимум пет изтребителя-бомбардировачи Су-24 FENCER и три многоцелеви самолета Су-30 FLANKER H са били унищожени или съществено развалени. Централната оперативна зона на авиобазата е претърпяла съществени вреди, само че полето за политане евентуално остава оперативно годно.

Загубата на осем бойни самолета е незначителна спрямо общия брой военни самолети, с които Русия взе участие в тази война. Въпреки това " Саки " се употребява главно като въздушна база за Черноморския флот на съветските военноморски сили, чиито благоприятни условия в този момент са доста понижени, разясняват английските военни.

" Възможностите на военната авиация на флота към този момент са доста понижени. Този случай евентуално ще накара съветската войска да преразгледа възприемането на заканите, защото до този миг тя разглеждаше Крим като сигурен гръб ", декларират от Министерството на защитата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР