Експертна група, назначена от НАСА, за да проучи деликатния въпрос

...
Експертна група, назначена от НАСА, за да проучи деликатния въпрос
Коментари Харесай

НАСА обяви има ли извънземни

Експертна група, назначена от НАСА, с цел да изследва деликатния въпрос за НЛО, акцентира нуждата от събиране на повече данни, с цел да бъдат обяснени тези феномени в бъдеще, оповестиха международните информационни организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Съществуващите данни и разкази на очевидци са незадоволителни, с цел да се дават безапелационни доказателства за естеството и произхода на всяко събитие ", съобщи астрофизикът Дейвид Спъргъл, ръководител на експертната група.

Доклад, в който ще бъде изложено по какъв начин може да бъде реализирано това, ще бъде оповестен през лятото.

НАСА разгласи предходната година, че стартира проучване за неидентифицираните летящи обекти, а през октомври избра 16 специалисти, които да изпълнят задачата. Сред тях са изтъкнати учени, както и чиновници на американския регулаторен орган за гражданска авиация, а и някогашният астронавт Скот Кели.

Тяхната цел не е да преглеждат едно по едно минали събития в опит да ги обяснят, а да създадат рекомендации към НАСА по какъв начин те да бъдат проучвани вярно в бъдеще.

Темата е доста сериозна, споделиха от НАСА на първото обществено съвещание по тематиката. Тя визира както националната сигурност, по този начин и сигурността на въздушния трафик. Но тя притегля огромен интерес и поради конотацията на думата НЛО. Официалният термин към този момент е " неидентифицирани анормални феномени ".

" Понастоящем не разполагаме с експлицитни данни, които да сочат, че има връзка сред неидентифицираните аномални феномени и извънземния живот ", съобщи Дейвид Гринспун, един от учените в комисията.

За Дейвид Спъргъл компликацията при разглеждането на този въпрос се състои във обстоятелството, че някои хора са уверени в съществуването на НЛО, до момента в който за други тематиката е смешна.

Има данни за към 800 неидентифицирани въздушни феномени, заяви на срещата Шон Къркпатрик, шеф на службата, която се занимава с този въпрос в Министерството на защитата. Но " може би единствено сред 2 и 5% " са " в действителност необикновени ", сподели той.

Той сподели два видеоклипа. Единият е със кълбовиден обект, следен в Близкия изток през 2022 година, който и до през днешния ден не е пояснен. На втория се виждат три точки, които се движат необичайно напред-назад. В реалност това са самолети във въздушен кулоар, чиито необикновени придвижвания се дължат на осцилации в самия датчик, изясни той.

Заседанието беше предавано онлайн в интернет, а част от него беше отдадено на въпроси на феновете. Тази бистрота беше съзнателна - НАСА акцентира нуждата от " дестигматизиране " на тематиката.

Работата на експертната група се основава само на обществени данни, тъй че да може да бъде обсъждана свободно и да бъде налична за всички, сподели Даниъл Еванс, който дава отговор за координацията на плана в НАСА.

Астрофизикът Дейвид Спъргъл добави, че класифицираната информация - която тук не се взема поради - постоянно е засекретена не поради следения обект, а по-скоро с цел да не се разкрият избрани характерности на самолета, снимал изображението.

В бъдеще наблюденията ще би трябвало да се вършат със характерни, многочислени и добре калибрирани принадлежности, сподели той. Той обаче изключи концепцията за специфичен сателит.

Препоръките евентуално ще включват и способи за по-добро консолидиране на любителските наблюдения. Милиардите мобилни телефони на Земята могат да дават потребни данни, изключително в случай че се вършат няколко изображения по едно и също време.

Майк Голд, някогашен чиновник на НАСА в експертната група, се изрече в интерес на основаването на работа в галактическата организация, която да се занимава с този въпрос.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР