Експертите са ме уверили, че при две седмици активна работа

...
Експертите са ме уверили, че при две седмици активна работа
Коментари Харесай

Липсата на работна ръка забавило пускането на пречиствателната станция в Асеновград

" Експертите са ме уверили, че при две седмици дейна работа ще бъдат завършени дейностите по пречиствателната станция " , съобщи пред публицисти кметът на Асеновград - лекар Емил Караиванов. Той призна, че се е позволило закъснение, което обаче е регистрирано в контракта и надлежно компанията реализатор ще понесе наказания. Стойността им към този момент не е ясна. Ще се изчака тя да проработи действително и чак тогава, според от интервалът на отсрочване на въвеждането й в употреба, може да бъде начислена наказателна клауза. Сумите, дължими по глобите, ще бъдат наложени при последното заплащане, т.е. - ще се приспаднат от крайната сума, която община Асеновград би трябвало да заплати на изпълнителя.
Очаква се в средата на идващия месец да се " тръгне към завършване на работата по обекта ". " Едва по-късно ще можем да аплайваме за дефинитивни заплащания, които са 20% по контракт. Така ще можем и до края на годината да приключим изцяло контракта и отчитането му пред Европейската комисия ", разяснява Караиванов. Кметът на Асеновград заяви и, че пречиствателната станция към момента не работи, защото се изчаква издаването на Акт " 16 ". Градоначлникът увери, че още тези седмици ще се извършат проби на апаратурата и техниката.
Припомняме, че пускане работата на пречиствателната станция за отпадни води е просточено с повече от половин година. Причина за закъснението стана неналичието на човешки запас. " Фирмата в един миг не можа да активизира ресурса си, с цел да извърши нужните действия по контракт и се наложи сключване на Акт " 10 " за прекъсване на работа. Това се случва от време на време - изпълнителят да не успее да обезпечи работна ръка, какъвто е и този случай. От своя страна, община Асеновград е осигурила всички нужни заплащания и условия ", сподели в умозаключение кметът Емил Караиванов.
В пречиствателната станция в града ще работят общо 23-ма души: началник, технолог, двама лаборанти, електромонтьор, електрончик, механик - поддръжка на съоръжения и съоръжение, петима оператори - пречиствателна станция за отпадни води, петима оператори - газгенератор (газгенераторчик), един общ служащ и петима охранители. Дали хората, които ще стартират работа в обекта, ще бъдат подбрани посредством обществено разгласен конкурс, или посредством различен способ, към този момент не излиза наяве.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР