Експертите по хранене посочват, че листните зеленчуци трябва да бъдат

...
Експертите по хранене посочват, че листните зеленчуци трябва да бъдат
Коментари Харесай

Диетолози: Най-полезните листни зеленчуци, които трябва да включите в менюто си

Експертите по хранене показват, че листните зеленчуци би трябвало да бъдат включени в менюто на всеки човек. Диетолозите Тами Лакатос Шамс и Лиси Лакатос изброяват пет типа листни зеленчуци, които би трябвало да бъдат включени в разнообразни ястия всеки ден.

Глухарче
Глухарчето оказва помощ за възстановяване на действието на храносмилателната система и черния дроб. Освен това съдържа доста антиоксиданти, които могат да предотвратят развиването на хронични болести. Също по този начин укрепва имунната система, усилва броя на потребните бактерии в червата, поддържа здравето на очите и прави костите по-силни.

Бок чой
Бок чой е екзотичният братовчед на зелето. Този зарзават принадлежи към кръстоцветните. Проучванията демонстрират, че може да понижи вероятността от развиване на рак, защото съдържа субстанции, които забавят растежа на туморите. В него има и флавоноид, който оказва помощ за понижаване на възпалението и защищава от появяването на хронични болести.

Кълнове от броколи
Кълновете на броколи имат високо наличие на сулфорафан, който понижава неприятния холестерол, което от своя страна спомага за понижаване на риска от рак.

Кресон
Кресонът оказва помощ за попречване на разнообразни болести. Съдържа витамин К, който оказва помощ за поддържане на здравето на костите.

Спанак

Според научни данни спанакът защищава от рак на стомаха, хранопровода, устата. Други изгоди за здравето от спанака включват намаление на кръвното налягане и възстановяване на когнитивните функционалности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР