Експертите от общинското предприятие Управление на проекти и озеленяване разчистват

...
Експертите от общинското предприятие Управление на проекти и озеленяване разчистват
Коментари Харесай

Разчистват от дънери езерото под алпинеума в Морската градина

Експертите от общинското дружество " Управление на планове и озеленяване " разчистват от рано сутринта със профилирана техника дънери, клони и паднали дървета езерото под алпинеума в Морската градина във Варна.

Едрогабаритният дървесен боклук попадна в езерото в резултат на урагана във Варна на 18 и 19 ноември предходната година.

До момента се търсеше профилирана техника, която да е свободна и годна да извърши активността, защото процесите по премахване на последствията от бедствието през последните седмици бяха интензивни и на доста места в града, където се ползваше наличната техника.

На място на алпинеума от тази заран са изпратени два екипа. В премахването на дървесния боклук са включени екскаватор, кран и други подемни мощности.

Дейностите се правят и за да не се затлачва каналът, който минава  през Морската градина към морето, изясни шефът на общинското дружество Стоян Аргиров. По негови данни трупите и дървесината от езерото ще бъдат извозени в общинската база за предпазване на дървесина още в границите на деня.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР