Експертите на РИОСВ – Русе са установили за една седмица

...
Експертите на РИОСВ – Русе са установили за една седмица
Коментари Харесай

Нарушения при билкозаготвителите в Русе и Разград

Експертите на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Русе са открили за една седмица съществени нарушавания на билкозаготвители, извършващи активност в областите Русе и Разград. Това оповестиха от Регионалната ревизия по околната среда и водите – Русе. Проверките са осъществени по проект и по отношение на голям брой постъпили сигнали, в това число и от държавни институции, за нерегламентирано извличане на огромни количества липов цвят и заличаване на дървесни типове.
В град Кубрат билкозаготвител е съхранявал на записана площадка към 30 тона цвят и лист липа, при издадени разрешени за прилагане 6 тона. В град Сеново са открити 20 тона цвят липа, при позволени 10.500 тона. За откритите нарушавания на билкозаготвителите са формирани актове за определяне на административни нарушавания.
Законът за лечебните растения планува санкции от 100 до 1000 лева за физически и от 200 до 2000 лева за юридически лица. Добиването на цвят и лист от липа се прави според позволените количества без да се позволява заличаване и увреждане на дърветата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР