Експертите на МААЕ не са открили никакви експлозиви или мини

...
Експертите на МААЕ не са открили никакви експлозиви или мини
Коментари Харесай

Експертите на МААЕ не откриха тежка военна техника и експлозиви в АЕЦ Запорожие

Експертите на МААЕ не са разкрили никакви експлозиви или мини в Запорожката АЕЦ, сподели Рафаел Гроси, общоприет шеф на организацията, в изказване, оповестено на.
„ Експертите на МААЕ направиха спомагателни инспекции и обиколки в <...> АЕЦ Запорожие през миналата седмица, към този момент не са забелязали тежка военна техника, експлозиви или мини “, отбелязва организацията.
Отбелязва се, че чиновниците на МААЕ към момента не са получили достъп до покривите на реакторните блокове, само че не престават да го изискват.
В началото на юли президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, цитирайки отчет на разузнаването, че Русия сякаш обмисля сюжет за терористична офанзива в АЕЦ. Руският външен министър Сергей Лавров назова това обвиняване нелепост, а Василий Небензя, непрекъснат представител в Организация на обединените нации, прикани западните настойници на режима в Киев да му попречат да провежда злополука в атомна електроцентрала. Той също по този начин означи, че задачата на МААЕ, ръководена от Гроси, която посети АЕЦ, макар всички спънки от страна на Украйна, може да се убеди в глупостта на сходни изказвания.
От своя страна организацията изиска спомагателен достъп, нужен за потвърждаване на неналичието на мини или експлозиви на мястото. По-специално ставаше дума за достъп до покривите на реакторни блокове № 3 и № 4, както и елементи от турбинните зали и някои елементи от системата за изстудяване на станцията. По-рано Гроси сподели, че е реализиран прочут прогрес в приемането на позволение и макар че специалистите към момента не са се качили на покривите на енергоблоковете, той беше убеден, че такова позволение ще бъде получено.
В същото време, след изказванията на Зеленски, специалистите към този момент са направили инспекции, по-специално на териториите наоколо до огромния охладителен басейн и не са разкрили мини или експлозиви.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР