Експертите на Akamai Security Intelligence Group са открили нов начин

...
Експертите на Akamai Security Intelligence Group са открили нов начин
Коментари Харесай

Ето как хакерите се научиха да фалшифицират грешката 404 в онлайн-магазините, за да откраднат пари

Експертите на Akamai Security Intelligence Group са разкрили нов метод за кражба на данни от кредитни карти на потребителите — посредством подмяна на страниците с неточности 404 в онлайн-магазините.

Както се оказва, нападателите сполучливо ги трансформират от настройките по дифолт на целия уебсайт и по този метод скриват злонамерения код. Във подправената форма посетителите на ресурса са помолени да вкарат номера на кредитната си карта, нейния период на годност и код за сигурност. След това системата извежда “таймаут на сесията “. Същевременно, цялата информация се кодира във формат base64 и се изпраща на трети страни.

„ Манипулацията на такива страници на целеви уеб сайтове може да разреши на нападателите да употребяват разнообразни способи, с цел да скрият дейностите си “. — Akamai Security Intelligence Group

Това е един от трите метода. Другите два включват скриване на кода в атрибута „ onerror “ на HTML-тага на изображението и реплика на снипета Meta Pixel в двоичния код на изображението.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР