Експертите говорят за въздействието на пандемията на коронавируса върху президентската

...
Експертите говорят за въздействието на пандемията на коронавируса върху президентската
Коментари Харесай

The Washington Post: Коронавирусът води САЩ към социализма

Експертите приказват за въздействието на пандемията на ковид върху президентската конкуренция в Съединени американски щати, само че ние към този момент знаем отговора. Ще победи сенаторът Бърни Сандърс или най-малко неговата философия, разяснява американското издание The Washington Post в собствен разбор, възложен от организация " Фокус " без редакторска интервенция.
Нашият поход към социализма стартира преди десетки години и продължи да се разраства. Реакцията ни на ковид обаче ще го направи непрекъснат, защото определените водачи от двете партии предложиха затварянето на бизнеса, подредиха на жителите да не вървят на работа и оповестиха, че нови драконови ограничения чакат Съединени американски щати. След като нашата стопанска система беше опустошена и смазана за броени дни, съвсем никой не намерения за нестабилния баланс сред свободата и рисковете.
Най-голямото отчаяние беше президентът Тръмп, който първоначално изцяло вярно се опита да успокои популацията и пазарите, само че откакто беше подложен на яростни офанзиви, се съобщи. Тръмп повери страната на медицинските експерти, които по явни аргументи се концентрираха само върху намирането на най-хубавите благоприятни условия за справяне с вируса. За страдание, никой даже не намерения за отбраната на стопанската система и гражданските свободи, които се нуждаят от такава даже в условия на зараза.
Причината за целия този безпорядък беше вирусът , който съгласно Университета " Джон Хопкинс " към момента не е умъртвил нито един човек под 10 години, а смъртността при него е от 0,2 до 0,4% при хора на възраст от 10 до 49 години. При повъзрастните този индикатор нараства, защото те постоянно страдат от болести.
Там смъртността доближава 14,8% при хора на възраст 80 години и повече. Казаха ни, че рестриктивните мерки и карантината са единственият вероятен метод за отбрана на най-уязвимите. Би било забавно някой да попита тези „ най-уязвими “ и да разберем дали са съгласни с разрушаването на стопанската система.
Но снежната топка към този момент се търкаля и се уголемява от щат на щат. Една инструкция води до друга. На милиони хора е подредено да стоят вкъщи, където да чакат страната да им разреши да излязат на открито. Няма подозрение, че някои елементи на страната страдат повече и се нуждаят от по-строги и ефикасни ограничения.
Но да мериш всички с един критерий е злополука, и едвам в този момент започваме да виждаме нюансите и да осъзнаваме по какъв начин можем да понижим заплахата за възрастните хора и тези, които са най-уязвими. През последните дни Тръмп загатна, че скоро може да промени курса и да отстрани федералните ограничавания. Но към този момент е късно. Икономиката не може да се включва и изключва като авто мотор.
Живеем в свят, в който политици от двете партии ни дават обещание живот без болежка и без последици. Това важи и за президента. Когато започнаха апелите за по-голяма интервенция в битката с ковид, Тръмп даде обещание, че хората на почасова работа „ няма да изгубят заплатите си “ и „ няма да бъдат осъдени за нещо, за което не са отговорни “.
Но в действителния живот от време на време се случват неприятни неща не по наша виновност и нормално би трябвало сами да се оправяме със обстановката и да преодолеем компликациите. Само в една страна на фантазиите, каквато е нашата, хората могат да мислят, че никой няма да загуби заплатата си, без значение какъв брой компании са затворени и без значение какъв брой работни места са изгубени. Авиокомпаниите, туризма и хотелиерството могат да бъдат избавени. Големите компании и дребните предприятия могат да получат заеми с ниска рента. Милиони американци ще получат помощи от 1200 $, повече от един път.
Ако губернаторите нямаха задоволително съображение да повярват на федералното държавно управление, те евентуално щяха да си помислят два пъти, преди да закрият бизнеса и промишлеността си. Но те почувстваха, че могат да работят безнаказано, осъзнавайки, че колкото и компании да бъдат затворени, без значение какъв брой хора изгубят работата си в името на публичната сигурност, федералните управляващи ще се притекат на помощ.
И бяха прави. Нашите водачи се съгласиха да отделят трилиони долари, с цел да преборят последствията от икономическата злополука, която самите те сътвориха. Разходът ще бъде подобен, че помощите и стимулиращите пакети от 2008-2009 година ще наподобяват като модел за спестовност.
През февруари 2019 година, в изказване, обвързвано с епидемията, Тръмп сподели: „ Америка беше основана въз основата на свободата и независимостта - без интервенция от управляващите, без владичество, без надзор. Родихме се свободни и ще останем свободни. Днес още веднъж подчертаваме, че Америка в никакъв случай няма да бъде социалистическа страна ".
Ти да видиш.
Прекосихме Рубикон. Когато историците приказват за момента, в който американската стопанска система е минала от пазарен капитализъм към либерален социализъм, те ще посочат тази седмица. Ако погледнете отдалеко, всичко това наподобява като злополука на аероплан на занимателен кадър.
Когато димът се разнесе, мизерните остатъци от онази Америка, за които в миналото познавахме, ще лежат на мястото на злополуката.
Нарастващото въздействие на последователите на лявото държавно управление, водено от хора като Бърни Сандърс, Елизабет Уорън и Александрия Окасио-Кортес провокира опасения измежду доста демократи, че на техните претенденти ще бъде лепнат етикета социалисти. Те няма от какво да се тормозят. Сега всички сме социалисти.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 26 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР