Експерти със съвети за по-голяма безопасност на пътя"Най-честите причини за

...
Експерти със съвети за по-голяма безопасност на пътя"Най-честите причини за
Коментари Харесай

Експерт посочи коя е най-честата причина за катастрофа с автомобил?

Експерти със препоръки за по-голяма сигурност на пътя

"Най-честите аргументи за злополуките с коли – в 90 % от случаите са лишаване на преимущество. Обикновено и двата автомобила навлизат по едно и също време в кръстовището. За да се понижат сходни произшествия – предлагането на Сдружение автотехнически специалисти по пътна сигурност, е да се усили времето на светофара, който пропуща автомобилите”. Така Румен Дунев, авто специалист и някогашен авто играч, разяснява фрагментите от злополуките по улиците на София през миналата година, които популяризира Столична дирекция на вътрешните работи, съобщи.

По думите му практиката върху светофарите имаше броячи, които позволяваха на водачите да синхронизират скоростта си е била добра, само че е била отстранена.

„ Част от неправителствените организации, които се занимават с пътна сигурност, сме внесли предложение, касаещо мотористите. Призоваваме за началото на мотосезона на 26 март да бъде позволено придвижването на мотоциклети в бус лентите. Искаме и водачите, които вършат неразрешен противоположен завой, който в 90 % при удар с моторист приключва с тежка контузия или гибел, да подлежат на наказания”, уточни той.

Към пешеходците Дунев насочи и съвет – да се движат със ярко облекло в тъмната част от деня, с цел да са по-забележими за автомобилистите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР