Експерти от водещи космически ведомства по света прогнозират, че сблъсъци

...
Експерти от водещи космически ведомства по света прогнозират, че сблъсъци
Коментари Харесай

Внимание, космически боклук

Експерти от водещи галактически ведомства по света предвиждат, че конфликти на спътници с отпадък на орбита ще има минимум един път на всеки 5-9 години, съобщи шефът на НАСА Джим Брайдънстайн в Конгреса на Съединени американски щати.

Брайдънстайн напомни, че с разглеждането на значимия въпрос се е заел Междуведомственият координационен комитет за галактическия отпадък. Въпросната конструкция включва 13 галактически ведомства. Сред членовете й е и "Роскосмос ".

"Координационният комитет стигна до извода, че в случай че честотата на изстрелванията в космоса и боклукът на орбита останат непроменени, един път на всеки 5-9 години ще има конфликт на ниска околоземна орбита, сходен на генериралия хиляди обломки конфликт сред функциониращия американски информационен сателит "Иридиум " и излезлия от приложимост руски боен сателит "Космос " през 2009 година ", разясни Брайдънстайн.

Той означи, че тези умозаключение ще са в действие само в случай че изстрелванията в космоса и броят на спътниците на орбита не бъдат увеличени.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР