Експерти от водещата неправителствена организация за опазване на културното наследство

...
Експерти от водещата неправителствена организация за опазване на културното наследство
Коментари Харесай

Експерти от организацията Европа Ностра посетиха паметника на връх Бузлуджа

Експерти от водещата неправителствена организация за запазване на културното завещание " Европа Ностра " и Института към Европейската капиталова банка посетиха паметника на връх Бузлуджа. Специалисти от организацията, чийто почетен ръководител е световноизвестният оперен артист Пласидо Доминго, влязоха в " чинията ", с цел да се срещнат със положението ѝ.

Гостите не скриха, че в потрес от видяното - от 1992 година тогавашният Дом-паметник на Българска комунистическа партия е оставен на произвола на ориста и се ограбва и разрушава, само че не скриха и оптимизма си, че този монумент, може да се консервира и възвърне. Те считат, че за него се знае прекомерно малко в Европа.

Сградата беше включена измежду 7-те най-застрашени обекти на културното завещание в Европа за 2018 година Европейската делегация от експерти по културното завещание и финансите ще се срещне с представители на властта на локално и национално равнище. Основните резултати и рекомендации от задачата ще бъдат оповестени в отчет при започване на 2019 година
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР