Експерти от три министерства ще учат местните власти, хора, фирми

...
Експерти от три министерства ще учат местните власти, хора, фирми
Коментари Харесай

Експерти от 3 министерства учат местните власти как да получават европари

Експерти от три министерства ще учат локалните управляващи, хора, компании и организации по какъв начин да получат европари за планове по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година за развиване на туризма, културата, спорта и стопанската система, оповестиха от пресслужбата на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

Информационната акция е проведена от Министерство на регионалното развитие и има за цел да показа и разпространява опциите за осъществяване на планове и финансовите принадлежности на програмата, като измежду ограниченията са планувани и такива за саниране на еднофамилни къщи.

Освен от районното министерство в акцията ще се включат и специалисти от Министерството на културата и Министерството на туризма.

Информационните дни стартират на 9 октомври във Видин. От 11 часа в Заседателната зала на Общинския съвет ще се организира осведомителна акция за разпространение на вложенията в туризма и градската среда с присъединяване на заместник-министъра на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова, представители на Министерството на културата, Министерството на туризма, " Фонд управител на финансовите принадлежности в България " и други.

За присъединяване в осведомителните дни са поканени кметове на общини, възможни за поддръжка по програмата, участници в Регионалните препоръки за развиване, представители на работодателски и синдикални организации, неправителствени организации, културни институции и туристически сдружения.

Участие могат да вземат и представители на бизнеса и частните вложители.

Целта на акцията е всички заинтригувани от програмата страни да получат уточнения на място за опциите за финансиране на туристически обекти и обекти, генериращи доходи в областта на културата, спорта и други атракциони в границите на градовете с финансиране и поддръжка на Оперативна програма “Регионално развитие”.

До края на месец ноември осведомителни дни са планувани да се проведат на 12 октомври в Казанлък, на 23 октомври в Сливен, на 1 ноември във Велики Преслав, на 20 ноември в Свищов и в края на ноември в Кърджали.

Припомняме, на 20 септември тази година бяха подписани Оперативните съглашения сред Фондовете за градско развиване - финансови медиатори по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 и " Фонд управител на финансовите принадлежности в България " ЕАД. С това Управляващият орган на Оперативна програма “Регионално развитие” дава действителен старт на вложенията, заложени за осъществяване посредством финансови принадлежности в основни посоки на Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020.

Посредниците, които ръководят средствата за Фондовете за градско развиване са:

- За Южна България - Обединение ДЗЗД " Фонд за устойчиви градове ", което включва ОББ, Фонд ФЛАГ, Фонд за стабилно градско развиване и Българска консултантска организация, с финансов запас в размер на 220,5 млн. лева, от които 135,5 млн. лева са от Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 и 85 млн. лева съфинансиране от обединението;

- За гр. София - Обединение ДЗЗД " Фонд за устойчиви градове ", с финансов запас в размер на 142,4 млн. лева, от които 87,4 млн. лева от Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 и 55 млн. лева съфинансиране от обединението;

- За Северна България - " Регионален фонд за градско развиване ", благосъстоятелност на Сосиете Женерал (мажоритарен акционер), Елана Инвестмънт, Елана Холдинг и Болкан Адвайзърс, с финансов запас в размер на 210,4 млн. лева, от които 130,4 млн. лева от Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 и 80 млн. лева съфинансиране от Фонда за градско развиване.

Финансовите медиатори ще влагат предоставеното от Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 финансиране и своя личен принос в възможни планове по програмата в следните посоки: градска среда, спортна и културна инфраструктура, енергийна успеваемост в еднофамилни жилищни здания и студентски общежития, зони с капацитет за икономическо развиване и интегриран градски превоз, както и обекти на културното и религиозно завещание от национално и международно значение.

Финансовите артикули, предлагани на крайните получатели от ФГР, ще бъдат заеми и вградени гаранции, ориентирани към огромен брой евентуални бенефициенти: общини и общински предприятия, частни компании, публично-частни партньорства и други, като по част от направленията за поддръжка по оперативната стратегия е планувано съчетание на финансови принадлежности с безплатна финансова помощ в границите на две обособени интервенции на равнище план.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР