Експерти от различни институции обсъждаха важни теми, свързани с евентуални

...
Експерти от различни институции обсъждаха важни теми, свързани с евентуални
Коментари Харесай

Експерти нищиха важни теми, свързани с наводнения по Черноморието

Експерти от разнообразни институции обсъждаха значими тематики, свързани с възможни наводнения по Черноморието. Форумите бяха проведени от Басейнова дирекция " Черноморски регион “ (БДЧР).

В програмата от ограничения на Плана за ръководство на риска от наводнения (ПУРН) на Черноморски басейнов регион е заложено осъществяването на мярката " Провеждане на обучителна и осведомителна акция по проблемите свързани с наводненията “. В осъществяване на този ангажимент БДЧР организира образования и срещи с виновните институции в интервала 4-6 декември във Варна, Шумен и Бургас, научи Varna24.bg .

Мярката планува осъществяване на особено проведени събития за приемане на познания, информация и създаване на умения при положение на наводняване. В извършените образования присъединяване взеха представители на регионални, общински администрации, ДАМТН, Регионална инспекция за опазване на околната среда, ДПУСЯ, Напоителни системи, РЗИ, РДПБЗН, ОДБХ, ОД “Земеделие " и други С тези действия се реализира възстановяване на подготвеността и реакциите на популацията при злополучие, както и се уточняват отговорностите на способените органи съгласно Националната стратегия за осъществяването на ПУРН в Черноморския басейнов регион. Мярката обгръща с изключение на 34 броя региони със забележителен евентуален риск от наводнения и останалата територия на БДЧР. В дневния ред на срещите бяха включени и сътрудници на басейновата дирекция – проф. Н. Лисев, община Бургас и други, които показаха своя професионален опит и положителни практики. С акцент към сливане на напъните си за предварителна защита и стабилно ръководство на риска от наводнения, шефът на БДЧР – инж. Явор Димитров закри тазгодишната акция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР