Експерти от Френската асоциация на автомобилната индустрия интервюират 6000 шофьори

...
Експерти от Френската асоциация на автомобилната индустрия интервюират 6000 шофьори
Коментари Харесай

Над една трета от българите възприемат колите с пробег до 60 хиляди км като чисто нови

Експерти от Френската асоциация на автомобилната промишленост интервюират 6000 водачи от Европа, с цел да схванат с какви характерности те възприемат кола като нова. В изследването е включена и нашата страна, а от него излиза наяве, че доста българи одобряват кола за нова, даже и тя да е на пет години. Повечето от участниците в това изследване считат понятието „ нова кола “ за доста по-широко.

По-конкретно 37 % от нашенците считат за нов автомобил подобен с пробег до 60 000 км, а 36 % от интервюираните дефинират за нови коли такива на възраст до пет години. В същото време 23% от българите са подготвени да купят автомобил с пробег от 60 000 до 100 000 км. Но какво въздейства на възприемането на използвана кола, като нова.

За основен параметър, който дефинира новостта на автомобила, 63% от българите считат пробега. Вторият по значимост аршин е неналичието на повреди и съществени поправки, който е посочен от 50% от интервюираните водачи у нас. Сред значимите параметри е първичното положение на каросерията и интериора ( 31% ).

По-голямата част от интервюираните ( 96% ) показват като нов - автомобил с експлоатационен живот до 1 година. Тригодишните коли се класифицират като нови от 77% от интервюираните. Около една трета от интервюираните са декларирали, че класифицират по този метод коли до 5 години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР