Eксперти на Басейнова дирекция и Морска администрация-Варна и Регионалната лаборатория

...
Eксперти на Басейнова дирекция и Морска администрация-Варна и Регионалната лаборатория
Коментари Харесай

Екоинспектори провериха Белославското езеро за замърсяване

Eксперти на Басейнова дирекция и Морска администрация-Варна и Регионалната лаборатория при Изпълнителната организация по околна среда, ревизираха сигнал за съществуването на леке в Белославското езеро. 
Сигналът е получен на10 ноември на " зеления " телефон за леке с размер почти 500 м. При оглед с катер, в акваторията на езерото пред кв. Повеляново, наоколо до " Агрополихим " АД не е открито леке с млечно-син цвят. 
След обход до устието на река Провадийска е следено по-светло от езерната вода млечно-зелено оцветяване на повърхност от към 150 м. широчина 20-25 м. Не е открито съществуване на мазни петна от разливи на нефтопродукти.
Взети са две водни проби, едната от региона пред устието на река Провадийска, втората от региона пред кв. Повеляново. Пробите ще бъдат изследвани по индикатори дейна реакция (pH), температура, БПК5, разперен О2, плътност с О2, неразтворени субстанции, азот амониев, азот нитратен, азот нитритен, общ азот, фосфати, общ фосфор и електропроводимост, нефтопродукти, метали и полициклени ароматни въглеводороди.
Резултатите ще бъдат оповестени след привършване на всички разбори на водните проби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР