Експертен кабинет без лидера на ГЕРБ Бойко Борисов начело е

...
Експертен кабинет без лидера на ГЕРБ Бойко Борисов начело е
Коментари Харесай

Захариева: Най-лошото е кабинет без Борисов

Експертен кабинет без водача на ГЕРБ Бойко Борисов отпред е най-лошото, което може да се случи. Тази теза изрази вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева в ефира на bTV. Думите ѝ са във връзка информацията, че мандатът на ръководещата партия може да бъде приключен от министър председател, друг от Борисов.

" Аз мисля, че това е минимум вероятният вид. Най-отговорното решение е лидерът на партията да остане отпред в държавното управление ", разяснява Захариева. Тя е безапелационна, че няма да остане на позицията си в възможен експертен кабинет. Според нея времето не е уместно за оставка на държавното управление и предварителни избори. " Отговорното решение е да останем. Да адресираме част от настояванията, които протестиращите имат. Да се подготвим добре за шанса, който се даде от Европейския съвет ", уточни Захариева и посочи: " Най-лесното за скандиране е " оставка ".

Външният министър разясни също, че към момента няма дефинитивно решение за оставките на министрите Младен Маринов, Владислав Горанов и Емил Караниколов, които министър председателят изиска след среща с регионалните координатори на ГЕРБ. Захариева е на мнение, че тримата членове на кабинета са сполучливи, само че решението за оставките им ще се вземе на следващ съдружен съвет, който следва. На въпрос дали министрите са подвластни от Движение за права и свободи и депутата Делян Пеевски, вицепремиерът разгласи, че няма такова чувство. " Явно хората имат такива чувства. Не съм останала с такова усещане за министрите ", означи тя.

Захариева отправи сериозна рецензия към правосъдния министър Данаил Кирилов за обществените му изяви. " Абсолютно неприемливо е един министър на правораздаването, каквото и да си мисли, да го показва по този метод ", отсече тя. Вицепремиерът си разреши и вяла рецензия към основния прокурор Иван Гешев, като изрази мнение, че акциите на държавното обвиняване могат да бъдат по-тихи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР