Експертът предполага, че подземната структура е разположена на три или

...
Експертът предполага, че подземната структура е разположена на три или
Коментари Харесай

В Турция откриха подземен град на 2000 години

Експертът допуска, че подземната конструкция е ситуирана на три или четири самостоятелни пласта. Открита е при ремонтни работи в дома на 57-годишния Мустафа Халъджиоглу, който решил да разшири къщата си, купувайки прилежащите четири постройки. Смята се, че на същата улица в Кайсери известно време е живял огромният османски проектант и строителен инженер Мимар Синан.

Проучването на по този начин наречения „ Подземен град Халъджиоглу ” се реализира благодарение на фондация ÇEKÜL. Проф. Йозсой споделя, че следят обекта към този момент четири години и са смаяни от „ невероятните старания ” на притежателя да разчисти отломките и отпадъците, без социална помощ.

„ Той свърши тази работа с огромна отдаденост и защото го направи с обич, за него като че ли не беше задължение. Сега подземният град е измит, доста уголемен и наличен за хората ”, отбелязва ученият. Според него подземният град е минимум на 2000 години.

Мустафа Халъджиоглу разказва историята: „ Всичко беше в руини, по тази причина започнах изследване. Почистихме отломките с доста тежък труд....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР