Експертът по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР

...
Експертът по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР
Коментари Харесай

Николай Радулов за списъка: Подготвят следващ арест на бизнесмен, който не е със съмнителна биография

Експертът по национална сигурност и някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи Николай Радулов счита, че с публикуването на листата с разнообразни суми, написани против предприемачи, открит в офиса на братя Бобокови, прокуратурата ни приготвя за идващ арест на предприемач. Но той няма да е с толкоз съмнителна биография.
" Тази записка е мистериозна единствено тъй като се появява по тайнствен метод - прави се обиск, и в един миг се появява тази записка. Според мен такива бележки всеки предприемач в България си е водил. Това зависи от ценностната система на индивида. Богатите имат малко по-различна ценностна система. Те се интересуват кой какъв брой пари има от тези, с които се съпоставят. Една такава записка значи, че може би Бобоков се е опитвал да разбере кой е по-напред от него в бизнеса и кой е под него. Тези хора си мислят, че този, който има повече пари от тях, е по-умен от другите. Разговарял съм с предприемачи, споделял съм го това мое мнение с удивление и те споделят: " Ами да, това е правилно. Щом има повече пари от мене, значи е по-умен от мен ", разяснява той пред bTV.

" Това демонстрира и че колкото и пари имаш повече, все се забъркваш в някакви каши, с цел да изкараш не със 100 лв. повече, а със 100 милиона. Мисля, че този лист е някъде от към 2000 година, съдейки по живите хора. Мисля също, че тези мемоари са и плод на слуховете, които се носят в обществото. Например, Любен Гоцев, имайки 30 милиона съгласно тази записка, аз мисля, че това е нереално и не е почтено по отношение на него. Не бих споделил, че има такива пари. От къде ще ги има, той е бил цялостен живот държавен служител. Тази записка е непокътната единствено, тъй като е на гърба на някоя фотография, която очевидно има сантиментална стойност за индивида, който я е писал. Някой път ти хрумва нещо и започваш да пишеш нещо, върху каквото и да е, аз съм писал и върху документ, тъй като единствено той ми е бил на разположение ", сподели още Радулов.

" Ако ме питате за какво се появява този лист, това е съмнение кой какъв брой кеш пари има, а не вкарани в някакви бизнеси и собствености. Появяването на листата акцентира главната идея през днешния ден на прокуратурата - че богатите са неприятни. Поставяйки в един лист нарушители, някои от които са разстреляни, и честни предприемачи, желаят да покажат, че тяхното гонене от тук нататък е тъй като те по принцип са нарушители. Че част от парите на част от тези хора в действителност не са извоювани по почтен път. Но в случай че ги сложим всички под един знаменател, това не приказва добре за страната, тъй като страната е разрешила това да се случи ", счита специалистът.

" Усеща се, че като се подаде този лист и други описи по-късно, това ще отвлече вниманието от редица арести, които първо се правят, а по-късно се събират доказателства. Тоест, ние сме го арестували тоя щото има 300 милиона, няма по какъв начин да ги натрупа по естествен метод, не ни съдете. Това е по-скоро PR-акция, само че аз мисля, че ни приготвят за идващ арест на предприемач, който не е с толкоз съмнителна биография като господин Божков, да вземем за пример ", съобщи Радулов.

" Често се случват такива арести - шумно прокламирани, с доста фотоси и видеа. След това доказателствата като не устоят в съда, кротичко ги пускат от задната врата на ареста. Видяхте какво се случи с Арабаджиеви ", счита някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР