Експертът от Европейския център за транспортни политики Диана Русинова коментира,

...
Експертът от Европейския център за транспортни политики Диана Русинова коментира,
Коментари Харесай

Русинова: България е сред последните страни в ЕС, въвела отнемане на коли на пияни

Експертът от Европейския център за транспортни политики Диана Русинова разяснява, че в Европа има правила и закони ,които се съблюдават. Причината – всички знаят, че ще получат сериозна санкция в противоположен случай . В ефира на „ bTV “ тя посочи, че по данни на ROADPOL страната ни е една от последните в Европейския съюз /ЕС/, която вкарва мярката за отнемането на коли на пияни и дрогирани водачи.

„ Забелязвам повече таксите към заведения и заведения за хранене. Превозвачите имат право, казвайки, че има неясноти към товарите, влекача, каква ще бъде санкцията за този, който е карал пийнал “ , посочи тя.

Русинова не изключва да са правилни изказванията, че тестванията за опиати не са изцяло надеждни и няма задоволително лаборатории. Тя е безапелационна, че би трябвало да се работи в тази посока.

По мотив организирането на гонки , специалистът означи:

„ Ако страната 30 години не намира по какъв начин да построи оборудване, на което тези хора да могат да вървят и да си изкарват адреналина, то тогава да се дефинира един сектор отвън града, който в избрани часове няма да пречи на трафика, с цел да се събират и да си тестват колите. (…) Любителите на автомобилния спорт, които просто са си купили едни доста хубави коли, желаят да ги карат някъде, само че няма къде “ , съобщи тя.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР