Експерт от руското списание Зад волана (За рулем) дава четири

...
Експерт от руското списание Зад волана (За рулем) дава четири
Коментари Харесай

Как да размразим колата през зимата - експертни съвети

Експерт от съветското списание " Зад кормилото " (За рулем) дава четири съществени съвета за това по какъв начин да размразим колата през зимата, написа БГНЕС, базирайки се на РИА Новости.
Първо, не поливайте предното стъкло с гореща вода. Въпреки че наподобява като логически метод да се отървем от леда, температурният потрес може да докара до образуването на дребни пукнатини. В най-лошия вид може да се наложи промяна на цялото предно стъкло.
Второ, не поливайте и с " незамръзващи " течности. Те рядко съумяват да размразят към този момент наличния лед, а се натрупат по стъклото и вършат пласта за разчистване по-дебел.
Трето, не забравяйте да ревизирате дали чистачките са изключени, преди да запалите колата. Те най-вероятно са замръзнали за стъклото и можете да изгорите в случай че не целия електромотор, то най-малко бушон.
Четвърто, не бързайте да пускате чистачките, когато върху стъклото се е образувала единствено първата междина в леда. Когато минават по твърдата повърхнина, единственото, което ще постигнете, е да разрушите гумичките на чистачките и те да се износят доста бързо.
Накрая Кирил Милешкин заключава, че най-сигурният метод за премахване на леда остава стъргалката, тъй че в случай че колата е замръзнала, не се мотайте, а започвайте работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР