Експерименталната програма на Facebook за борба с т.нар. “порно отмъщения”

...
Експерименталната програма на Facebook за борба с т.нар. “порно отмъщения”
Коментари Харесай

Facebook влезе в обяснителен режим за преодвратяването на “порно отмъщения”


Експерименталната стратегия на Фейсбук за битка с така наречен “порно отмъщения” провокира учудени погледи. Компанията дава опция на потребителите, които имат подозрения, че техни интимни снимки могат да попаднат в обществената мрежа или в Instagram, да ги изпратят предварително…

Сега шефът по сигурността във Фейсбук, Антигона Дейвис, разгласява блог пост, в който отбрани новата функционалност и разказа метода ѝ на работа. Тя акцентира, че обществената мрежа няма да съхранява споделените от потребителите изображения, а единствено ще ги обработва, добиване на така наречен хеш, неповторим за всяка снимка, посредством който се препятства качването ѝ отсега нататък.

Прочетете още: Фейсбук: Изпращайте ни голите си фотоси, с цел да избегнете “порно възмездие ”

Става въпрос за “аварийна” алтернатива за хора, които желаят самодейно да предовтратят шерване на свои фотоси. Дейвис акцентира, че компанията чака да получи противоположна връзка от потребителите.

Описан е и методът на работа на функционалността. В Австралия потребителят първо би трябвало да попълни онлайн формуляр на уеб страницата на особено държавно звено, което се бори с кибертормоза и незаконното онлайн наличие. След това той ще бъде подканен да изпрати въпросното изображение през Фейсбук Messenger.

“Специално подготвен представител” от Фейсбук преглежда и хешира изображението, при което се основава неѝн дигитален отпечатък (специален код, който не съдържа самото изображение, само че може да служи за разпознаването му). От компанията акцентират, че никой отвън тях не получава фотографията, като след обработката ѝ се съхранява единствено въпросният хеш.

Според Дейвис това е доста по-приемлив сюжет от безконтролното разпространяване на едно сходно изображение, което може да бъде забелязано от фамилията, приятелите и сътрудниците на жертвата.

От Фейсбук дават обещание още, че след привършване на обработката потребителят ще бъде подканван да изтри изображението от Messenger. В момента услугата е дейна в Австралия, като се планува пускане на нейни аналози във Англия, Канада и Съединени американски щати.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР