Експериментален китайски космически кораб се завърна на Земята днес след

...
Експериментален китайски космически кораб се завърна на Земята днес след
Коментари Харесай

Експериментален китайски космически кораб се завърна на Земята след 276-дневен престой в орбита

Експериментален китайски галактически транспортен съд се завърна на Земята през днешния ден след 276-дневен престой в орбита, заяви Ройтерс, като цитира китайски държавни медии. С това приключи основна задача, целяща да тества китайските галактически технологии за многократна приложимост.

Безпилотният галактически транспортен съд се завърна в центъра за политане в Цзюцюан (Сучжоу) съгласно графика, съгласно китайските медии. Не се оповестяват детайлности какви технологии са били изпитани, какъв брой високо е летял и на каква орбита след изстрелването си при започване на август предходната година. За момента не са показани и фотоси на апарата.

Тестът бележи " значим " пробив в проучванията на Китай в региона на технологиите за галактически кораби за многократна приложимост, които ще обезпечат по-удобен и на ниска цена метод за реализиране на бъдещи галактически задачи, означават държавните медии.

През 2021 година сходен галактически уред може би е летял до ръба на космоса и се е върнал на Земята същия ден в границите на задача, която също е била държана значително в загадка.

Коментатори в китайските обществени мрежи изричат догатки, че Пекин създава галактически транспортен съд, сходен на X-37B на американските военновъздушни сили - самостоятелен галактически аероплан, който може да остане в орбита в продължение на години.

X-37B без екипаж и за многократна приложимост се завърна на Земята през ноември предходната година по време на своята шеста и последна задача след повече от 900 дни в орбита.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР