Екскурзии, детски лагери, походи и ски ваканции ще могат да

...
Екскурзии, детски лагери, походи и ски ваканции ще могат да
Коментари Харесай

До 3 учебни дни от годината за ученическите екскурзии

Екскурзии, детски лагери, походи и ски ваканции ще могат да се провеждат от учебни заведения само през ваканциите, в почивните дни и през общо 3 образователни дни за паралелка в границите на образователната година.

Ограничението до три образователни дни цели почивките да не навредят на качеството на образованието, а новият правилник е препоръчан от Министерството на образованието и науката посредством промени в разпоредба 10 за организацията на дейностите в учебното обучение.

Както и до момента, организацията на разнообразни визити на културни и научни институции, ще се дефинира от учебните правилници за активността, а учениците ще се извеждат след осведомено единодушие на родителите или настойниците им.

Затяга се режимът за планирането на екскурзиите. Ако до момента шефът на учебното заведение трябваше просто да осведоми началника на Регионалното ръководство на образованието към МОН и в случай че до 7 дни не получи отвод, да даде зелена светлина за екскурзията, към този момент ще е належащо пътуванията да се записват в годишния проект за активността на учебното заведение. Той още веднъж ще е задължен да осведоми за нея документално началника на РУО, като писмото ще би трябвало да съдържа и осведоменото единодушие на родителите/настойниците. Отново ще може да организира мероприятието, в случай че до 7 дни не получи негативно стимулирано документално мнение от началника на РУО.

Екскурзиите ще се организират въз основа на контракт сред туроператор и шефа. /offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР