Ексклузивно БНТ успя да разговаря с екипажа на заседналия край

...
Ексклузивно БНТ успя да разговаря с екипажа на заседналия край
Коментари Харесай

Ексклузивно пред БНТ: Проговаря моряк от заседналия кораб

Ексклузивно Българска национална телевизия съумя да беседва с екипажа на заседналия край крайбрежията на Камен бряг транспортен съд " Вера Су ".

Освен, че се опасяват за живота си, моряците не са получавали и заплати. Българска национална телевизия разполага с документ, съгласно който притежателят на кораба би трябвало да им изплати 11 380 $.

15-и ден корабът остава блокиран край брега край Яйлата, а с това и ориста на екипажа остава неразбираема. Оказва се на борда ситуацията надалеч не е толкоз спокойна, колкото наподобява от брега.



С екипа ни се свърза един от моряците на кораба, който пожела да остане неизвестен, защото се опасява за работата си. По думите му екипажът не е получил заплати.



" Взехме единомислещо решение като екипаж да спрем работа. Всеки от моряците на борда желае да се прибере вкъщи. На кораба работят единствено капитанът и основният инженер. Искаме компанията притежател да заплати за направените хонорари, което е наше право ", споделя морякът.



Българска национална телевизия разполага с документ , на който са отразени възнагражденията на екипажа до 4 октомври. Общата сума е на стойност 11 380 щатски $. Моряците упорстват сумата да бъде платена в брой.

Капитан на кораба е Онур Хазар, втори капитан е Абдула Кемал. В документа е посочен екипаж от шест души.



" 14 дни сме сложени в доста сложна обстановка. Отслабваме душевен. Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем”.

Според моряците са извършени диалози с представители на компанията в Лондон и Варна, само че без резултат. Екипажът твърди, че разполага със запис, на който са заплашвани .



" Заплашвани сме от мениджъра на екипажа. Разполагаме със запис на заканите. Никой не ни оказва помощ. Работим крепко от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши старания не можем да получим заплатите си ".



По информация на " По света и у нас " екипажът е от Турция и Азербайджан.

Очаквайте повече по проблема в излъчванията " По света и у нас ".

ВСИЧКО ОКОЛО САГАТА СЪС ЗАСЕДНАЛИЯ КОРАБ ЧЕТЕТЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР