Екшънът тръгнал след нападение срещу двама полицаиБезредици избухнали след опит

...
Екшънът тръгнал след нападение срещу двама полицаиБезредици избухнали след опит
Коментари Харесай

Бой на цигани с жандармерия

Екшънът тръгнал след нахлуване против двама служители на реда
Безредици избухнали след опит за задържане на моторист без брошура

Министерство на вътрешните работи подвига дронове над махалата 

Цигани нападнаха служители на реда, стартира ръкопашен пердах, дойде жандармерия и заварди цялата махала на град Стамболийски. Блокадата продължи до нощес, а мургави поданици посочваха потрошените си коли и къщи и размахваха пред камери кървави якета. До публицистичното привършване на в. " Труд news " се очакваше свястно пояснение от Министерство на вътрешните работи за какво в акцията са включени над 100 души и дали е била използвана несъразмерна мощ.

Целият екшън почнал към 19 ч в изборния неделен ден. Из циганския квартал “Полатово ” поради търговията с гласове от сутринта се разхождали чиновници на реда. На мръкване двама служители на реда на мотори от звено “Сигма ” махнали със стоп плака на 16-годишен с мотопед. Вместо да спре, той отпрашил, а Министерство на вътрешните работи чиновниците го погнали. По някое време младежът захвърлил мотопеда и избягал в тесните улички. Преследвачите му се пробвали да го настигнат, само че били пресрещнати от цяла тайфа родственици и братовчеди на беглеца. Започнал ръкопашен пердах, след който служителите на реда били прогонени и се наложило да влязат за прегледи в болница. Още вечерта били задържани трима участници в нападението и било изяснено кой е 16-годишният и че е бягал от служителите на реда, тъй като няма брошура.

Около 10 ч сутринта през вчерашния ден в махалата пристигнали от Пловдив елементи от Специализираните полицейски сили, с цел да търсят още роми, които се били с техните сътрудници. При задържането на 23-годишен обвинен, ромки още веднъж нападнали униформените и мелето почнало на нова сметка. Тогава към този момент в “Полатово ” пристигнали за подкрепление 14 буса на жандармерията от Пловдив и София, кварталът бил изцяло блокиран, а служителите на реда вдигнали дронове, с цел да наблюдават къде мургавите се събират на групи и провеждат отпор.

Според кмета на Стамболийски Георги Мараджиев полицията е тормозила жителите на квартала през целия избирателен ден, плашила ги е да гласоподават и най-вероятно цялата акция е продължение на този гнет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР