Екшън като на филм се разигра в столицата на Казахстан

...
Екшън като на филм се разигра в столицата на Казахстан
Коментари Харесай

Заложническа криза. Министър преговаря с похитител

Екшън като на филм се разигра в столицата на Казахстан Астана̀. Въоръжен с револвер мъж на към 30 години нахлу в банка и взе за заложници 7 девойки и охранител. Това излиза наяве от видеото, което УНИАН разгласява в своя телеграм канал.

Мъжът настоя всички активи на финансовата институция да бъдат трансферирани за потребностите на деца с увреждания, както и на небогати и нуждаещи се жители. Той даде 3 часа за осъществяване на настояванията и заплаши с ликвидиране заложниците.
-->
Силите на реда обаче реагираха стремително и арестуваха похитителя. Никой не е потърпевш по време на интервенцията на полицията за освобождение на заложниците, оповестиха от пресслужбата на министерството на вътрешните работи на Казахстан, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Лицето, което взе заложници, е било обезвредено, заяви полицията.

Освободените заложници са били прегледани от медици.

По данни на Министерство на вътрешните работи самият министър на вътрешните работи Марат Ахметжанов е преговарял с похитителя. Той е управлявал и силовата интервенция, вследствие на която са освободени седемте банкови чиновници.

Министърът съобщи пред кореспонденти на мястото на събитието, че по време на интервенцията чиновниците на реда са употребявали сълзотворен газ.

Според информация, оповестена в обществените мрежи, мъжът е вписан в регистъра за лекуване от приложимост на опиати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР