Екопроблемите на Черно море бяха представени в уникален пърформанс във

...
Екопроблемите на Черно море бяха представени в уникален пърформанс във
Коментари Харесай

Уникален порфърманс за екопроблемите на Черно море бе представен пред украинчета във Варна

Екопроблемите на Черно море бяха показани в неповторим пърформанс във Варна пред деца на бежанци от Украйна.

Спектакълът " Спасявам морето " бе показан тези дни на плажа Карантината в квартал " Аспарухово ".

Постановката бе гледана от десетки украинчета и мина при огромен интерес. Авторите на спектакъла бяха подходили извънредно креативен и ексцентрично към проблематиката. Подобно на немите риби, които не приказват, актьорите без думи демонстрираха и описаха въпросите със замърсяването на морето, с изхвърлянето на боклуци и по какъв начин те вредят на флората и фауната, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Проектът " Театрална акция с бежанци за спасяването на Черно море " е на съдружие " Наш Свят ", финансиран от Националния фонд Култура, стратегия " Социално ангажирани изкуства " `22 (21.11 - 21.09.2023 г.). Той предлага потреблението на екологични, културни и новаторски подходи за основаване на сценичен пърформанс дружно с деца и дами от Украйна, за предварителна защита на замърсяването на Черно море и подобряване на креативните умения на подрастващите и на младежите. 

Проектните действия включваха основаването на взаимен театър пърформанс " Спасявам морето ", който се организира на 2 септември от 18 часа на плажа Карантината в кв. " Аспарухово ". В пърформанса участваха: Ива Панева (автор и режисьор), Венера Мелеки (сопрано), Борислава Горанова (инсталация, сценография и художник плакат), Анета Манковска (реквизит и художник). Уъркшопите по плана се организираха под формата на изобретателни театрални уъркшопи на тематика: " Пърфоманс и сюжет “, " Рибите в Черно море “ и " Изработване на кукли, костюми и атрибут “. В плановите действия се включиха 50 участници, разграничени в две групи, като заниманията бяха водени от професионални артисти, режисьор и сценограф художници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР