Екоминистерството не иска да каже колко плаща концесионерът на ски

...
Екоминистерството не иска да каже колко плаща концесионерът на ски
Коментари Харесай

МОСВ не казва колко плаща Юлен за ски концесията

Екоминистерството не желае да каже какъв брой заплаща концесионерът на ски зоната в Банско през последните две години. Миналата седмица държавното управление одобри доклада за осъществяването на концесионните контракти в Министерството на околната среда и водите за 2018 и 2019 година, само че уточни общата сума, включваща таксите за минералните извори и за ски зоната в Банско, която се стопанисва от сдружението " Юлен ".

Според информацията на държавното управление, Министерство на околната среда и водите е получило от тези концесии общо 4 604 834.99 лв. през 2018 година и 4 814 700.74 лв. година по-късно. В сумите влизат и Данък добавена стойност, лихвите и неустойките, както и средствата, които по закон се отделят за общините, на чиято територия се намират обектите, дадени на концесия.

Опитите на Mediapool да разбере каква е сумата, платена от " Юлен " за тези две години, останаха безуспешни. От Министерство на околната среда и водите не предоставиха тази информация.

Адвокатът на " Юлен " Петър Петров сподели пред Mediapool, че импортираните средства са над 300 хиляди лева и за двете години, само че не можел да си спомни какъв брой тъкмо. " Това е единствено директният резултат от концесията. Над 700 са работещите – налози, осигуровки, и по този начин позитивният резултат от концесията е грамаден ", съобщи още той.

Според последно предоставените от екоминистерството данни към 2015 година общо от началото на концесията сдружението " Юлен " е платило 2.31 млн. лева за интервала 2005-2015 година Преди това сдружението е било освободено от тази такса. Най-високото импортирано заплащане за предпазените територии в Национален парк " Пирин " е било през 2014 година - 274 143.21 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР