Еколозите в Монтанско са били залети от редица сигнали през

...
Еколозите в Монтанско са били залети от редица сигнали през
Коментари Харесай

Прилеп бедства в лабораторията на ВиК в Монтана, щъркел зъзне от студ

Еколозите в Монтанско са били залети от редица сигнали през миналия месец, научи BulNews.bg. Сред тях доминират такива за бедстващи или потърпевши животни.
Сред най-куриозните сведения, на които от районната ревизия по околната среда и водите са реагирали, са за бедстващ прилеп в постройката на ВиК в Монтана. Прилепът бил видян в изпитателната лаборатория, която се намира на последния етаж в постройката. Животното се блъскало в стените на помещението и било уплашено от наличието на хората.
При инспекцията си екоекспертите открили, че екземплярът е от типа малко кафяво прилепче. Видът е предпазен и е включен в закона за биологичното многообразие. Прилепът е пренесен от чиновник на екоинспекцията в ниша в стената на таванското помещение, откъдето евентуално е влезнал.
Друг необикновен сигнал до инспекцията е подаден от поданици на село Николово. Хората съобщили, че гнездо, ситуирано върху електрически дирек, се населява от бял щъркел, който поради студеното време можел да измръзне. Еколозите незабавно направили оглед на мястото и открили, че няма данни птицата да е бедстваща.
През предишния месец полицейски чиновници са уведомили еколозите, че разкрили мъртва птица при акция за противозаконен улов на риба в язовир „ Огоста “. Ченгетата предали птицата на специалистите, които открили, че е от типа огромен гмурец, която е предпазен тип по закона за биологичното многообразие.
За интервала е подадена и тъжба, че мъж в монтанското село Сумер отглежда диви свине и сърни. Проверка е открила, че на адреса в действителност се отглеждат две диви свине и две сърни, които не били регистрирани. На стопанина е обещано наставление да подаде заявление за регистрация и да показа документи за генезис, маркировка и възраст.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР