Екологичната политика на Топлофикация Русе е отражение на разбиранията на

...
Екологичната политика на Топлофикация Русе е отражение на разбиранията на
Коментари Харесай

„Топлофикация Русе“ по пътя към зеленото бъдеще на България

" Екологичната политика на " Топлофикация Русе " е отражение на разбиранията на целия екип за нуждата от възстановяване на въздействието върху околната среда. Чрез своите вложения предприятието способства за решение на проблемите с качеството на въздуха и опазването на природата. " съобщи инж. Севдалин Желев, шеф на „ Топлофикация Русе “.

Той уточни, че бизнес проектът на сдружението се основава на философията за стабилно развиване и подхожда на националните и европейски цели в региона “енергетика-околна среда ”.
-->
По думите му дилемите, които си слагат, са ориентирани към увеличение на каузи на употребяваните екологични горива и поетапно понижаване на производството на сила от въглища.

" Опазването на природата и възстановяване на въздействието върху околната среда са главните цели при прекосяването към работа с природен газ и биогорива. " сподели инж. Желев.

По думите му тяхната цел е през летните месеци да създават сила само от природен газ. Той увери, че посредством поетапната подмяна на въглищата с биомаса и природен газ ще понижат сензитивно въглеродните излъчвания и ще реализиран по-екологично произвеждане.

Инж. Желев акцентира, че газификацията ще се отрази позитивно на града.

Изпълнителният шеф разяснява, че при започване на 2023 година дилемите, които са си сложили, са свързани с устойчивото развиване на предприятието и обезпечаването на надеждна услуга на конкурентни цени в дълготраен проект.

Инж. Желев уточни, че възнамеряват да влагат в още два спомагателни газови когенератора, ще се концентрират и върху разширение на потреблението на биогорива.

Директорът увери, че осъществяването на капиталовата стратегия на предприятието е напълно в сходство с главните цели, заложени в европейските екологични наставления.

Той увери, че като един от огромните работодатели в района, сдружението абсолютно съблюдава емисионните ограничавания по всички индикатори за запазване на околната среда, според европейските и българските нормативни условия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР